"Facebook" ievieš stingrākus dzīvās straumēšanas noteikumus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Facebook".
"Facebook". Foto: Reuters / Scanpix

Sociālā tīkla uzņēmums "Facebook" piektdien paziņoja, ka tas padara stingrākus dzīvās straumēšanas noteikumus, reaģējot uz Jaunzēlandes Kraistčērčas pilsētas mošejās sarīkotajām apšaudēm.

Austrālijas pilsonis, labējais ekstrēmists Brentons Tarants 15. martā sarīkoja apšaudes divās mošejās Kraistčērčā, nogalinot 50 cilvēkus. Savu uzbrukumu viņš filmēja un pārraidīja sociālajā tīklā "Facebook", izmantojot dzīvās straumēšanas pakalpojumu.

Daudzi cilvēki ir "pamatoti jautājuši, kā tādas tiešsaistes platformas kā "Facebook" tika izmantotas uzbrukuma šausminošo videoierakstu izplatīšanai", paziņoja "Facebook" galvenā operatīvā darbiniece Šerila Sandberga.

"Pēc šī terorakta mēs speram trīs soļus: pastiprinām noteikumus "Facebook Live" lietošanai, speram tālākus soļus cīņai pret naidu mūsu platformās, un atbalstām Jaunzēlandes sabiedrību," viņa piebilda.

"Facebook" apsver iespēju aizliegt dzīvo straumēšanu savā platformā tiem cilvēkiem, kas iepriekš pārkāpuši šī sociālā tīkla kopienas standartus, informēja Sandberga.

Sociālais tīkls arī investē programmatūras uzlabošanā, lai ātri identificētu vardarbīgu videoierakstu vai attēlu rediģētas versijas un novērstu to pārsūtīšanu vai dalīšanos ar tām.

"Lai gan dalīšanās ar oriģinālo Jaunzēlandes uzbrukuma videoierakstu notika, izmantojot "[Facebook] Live", mēs zinām, ka šo video izplatīja galvenokārt cilvēki, kas atkārtoti dalījās vai atkārtoti rediģēja to, lai mūsu sistēmām būtu grūtāk to bloķēt," sacīja Sandberga.

"Cilvēki ar sliktiem nodomiem vienmēr mēģinās apiet mūsu drošības pasākumus."

"Facebook" identificēja vairāk nekā 900 atšķirīgus videoierakstus, kuros parādīti straumētās vardarbības fragmenti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu