Jaunzēlandes terorists pērn pabijis Latvijā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Terorists Brentons Tarants
Terorists Brentons Tarants Foto: AFP / Scanpix

Brentons Tarants, kurš šī gada martā Jaunzēlandē nogalināja 50 cilvēkus, 2018. gada decembrī apmeklējis Latviju un Igauniju, vēsta portāls "Postimees". 

Divas dienas pirms uzbrukuma sociālajos medijos ievietojis konspirācijas teorijas par Igauniju un savā "manifestā" pieminējis arī Māras zemi. Tarants dalījies materiāliem, kuros apgalvots, ka ASV vēstniecība Igaunijā manipulējot ar igauņiem, lai tie pieņemtu multikulturālismu.

Asinspirti Jaunzēlandē sarīkojušais terorists dalījies arī ar video no Latvijas dziesmu un deju svētkiem. "To viņi vēlas iznīcināt," rakstījis terorists. 

» "Šis ir tas, ko viņi grib iznīcināt!" Pirms uzbrukuma Jaunzēlandes terorists dalījies ar latviešu Dziesmu svētku video

Savukārt Igauniju Tarands pieminējis arī savā "manifestā" tajā paužot aktīvu interesei par Eiropā notiekošo. "Marokietis nevar būt igaunis, tāpat kā igaunis nevar būt marokietis," rakstījis Tarants.

Pērn decembrī viņš ieradies Igaunijā. 

Labējais terorists Brentons Tarants Брентон Таррант
Labējais terorists Brentons Tarants Брентон Таррант Foto: Reuters/ScanPix

Austrijas Iekšlietu ministrija un Igaunijas policija apstiprinājušas, ka Tarants lidojis no Austrijas uz Igauniju pērnā gada 4. decembrī. Saskaņā ar portāla "Postimees" rīcībā esošo informāciju Tarants Igaunijā iznomājis automašīnu. Ar to viņš dienu vēlāk devies uz Latviju. 

Igaunijā no Latvijas Tarants atgriezies divas dienas vēlāk, savukārt vēl pēc divām dienām - 10. decembrī -, viņš ar autobusu atkal devies Rīgas virzienā. 

To, ka terorists pabijis Latvijā "Postimees" žurnālistiem apliecinājis arī Latvijas Valsts drošības dienests.

Igaunijas drošības policijai trūkst precīzāku datu par viņa darbībām Igaunijā - neesot skaidrības par to, ko terorists Igaunijā darīja vai ar ko tikās. Saskaņā ar "Postimees" rīcībā esošo informāciju Tarants Baltijā pavadījis uzturējies aptuveni nedēļu.

Foto: Apšaude mošejās Jaunzēlandē

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu