Svarīga informācija autovadītājiem: no rītdienas par iebraukšanu Jūrmalā būs jāmaksā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jūrmala
Jūrmala Foto: Jūrmalas pilsētas domes arhīvs

Pirmdien, 1. aprīlī, atsākas periods, kad par iebraukšanu Jūrmalā jāmaksā nodeva divu eiro apmērā. Braucēji tiek aicināti neveidot drūzmu pie caurlaižu iegādes automātiem Priedainē un iegādāties tās elektroniski, aicina Jūrmalas pašvaldība.

Foto: Publicitātes foto

Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā varēs iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā, kuram caurlaide iegādāta.

Pašvaldībā atgādina, ka, iegādājoties caurlaidi, precīzi jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs un tā ir derīga tikai caurlaidē norādītajam transportlīdzeklim.

Pārbaudīt savas caurlaides derīgumu vari ŠEIT.

Jūrmalniekiem, kuriem ir deklarēta dzīvesvietas adrese vai pieder nekustamais īpašums Jūrmalā, caurlaides uz īpašumā vai turējumā esošajiem CSDD reģistrētajiem transportlīdzekļiem tiek piešķirtas un reģistrētas informācijas sistēmā automātiski bez maksas.

Tāpat arī juridiskajām personām, kurām Jūrmalā ir reģistrēta juridiskā adrese, caurlaides uz īpašumā vai turējumā esošajiem CSDD reģistrētajiem transportlīdzekļiem tiek reģistrētas automātiski.

Iebraukšanas nodeva nav jāmaksā elektromobiļiem un transportlīdzekļiem, kuri pielāgoti vadītājam invalīdam.

Caurlaides ārstniecības iestāžu apmeklētājiem

Portālā www.epakalpojumi.jurmala.lv bezmaksas caurlaidi iebraukšanai maksas zonā var pieteikt pacienti, kuriem ir pieteikts ārstniecības pakalpojums šajās iestādēs:

  • "Jūrmalas slimnīca"
  • Nacionālais Rehabilitācijas centrs "Vaivari"
  • sanatorija "Belorusija"
  • zobārstniecībā "Amberdent"
  • SIA "Servisa Aģentūra AG".

Bezmaksas caurlaide tiks reģistrēta pēc tam, kad ārstniecības iestāde apstiprinās vizīti.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996. gada.

Nodeva par iebraukšanu rudens un ziemas periodā Jūrmalā atcelta no 2013. gada rudens, lai sekmētu pakalpojumu sniegšanas uzņēmumu attīstību.

Savukārt vasaras sezonā, kad Jūrmalu apmeklē liels skaits viesu, ar iebraukšanas maksu tiek regulēta tranzīta transporta plūsma pilsētā, lai saudzētu vidi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu