"Troņu spēle", kāmja dzīve un ceļš līdz Marsam. Lietas, kas aizņem mazāk laika nekā "Brexit" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay/Apollo

"Troņu spēle", "kāmja mūžs" un "lidojums līdz Marsam" - šīs ir lietas, kas aizņem mazāk laika nekā nu jau kārtējo reizi ieilgusī Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit". To ironiski aprakstījis BBC žurnālists Kriss Smits.

Nu ir pagājušas vairāk nekā 1000 dienas kopš Lielbritānijas referenduma, kurā nolemts izstāties no ES - "Brexit". Britu žurnālists piedāvā apskatīt piecus faktus un parādības, kas aizņēmušas īsāku laiku nekā vienošanās par "Brexit".

Titānika būvniecība

«Titāniks»
«Titāniks» Foto: kadrs no filmas

Majestātiskā kuģa būvniecība sākta 1909. gadā Belfāstā, Ziemeļīrijā, un tas pēc 26 mēnešiem jau devies jūrā - tātad būvniecība aizņēmusi aptuveni 790 dienas. 1912. gadā gan tas sadūrās ar aisbergu un nogrima.

Žurnālists atgādina, ka robeža, kas atdala Ziemeļīriju no Īrijas Republikas, kļūs par vienīgo zemes robežu starp ES un Lielbritāniju, un radījusi bažas par to, kā tur darbosies muita.

Ceļš līdz Marsam

Marss
Marss Foto: Reuters/ScanPix

Brīdī, kad Marss un Zeme ir vistuvāk, ceļš starp abām planētām aizņemtu aptuveni 300 dienas.

"Troņu spēle" stāsts

"Troņu spēle"
"Troņu spēle" Foto: Publicitātes foto

Žurnālists atzīst, ka par šo "faktu" fanu starpā vēl notiek strīdi, taču saskaņā ar grāmatu sērijas sižetu nodevībām pilnais stāsts norisinās aptuveni trīs vai četrus gadus (aptuveni 1100 - 1400 dienas).

Kāmītis

Foto: Pixabay

Mājas kāmja vidējais mūža vecums ir aptuveni trīs gadi. "Iedomājieties, ir neskaitāms daudzums kāmju, kas savā mūžā pieredzējuši tikai "Brexit" pārrunas," joko Smits.

Žurnālists piemin, ka "arī kāmji reiz bijuši imigranti - tie Lielbritānijā nokļuvuši no Sīrijas un Turcijas." Viņš izsaka cerību, ka tiem, gluži tāpat kā ES pilsoņiem, kas dzīvo un strādā Lielbritānijā, tomēr būs iespēja palikt līdzšinējā mājvietā.

Eifeļa torņa būvniecība

Foto: depositphotos.com

Izrādās, ka Francijas nacionālā simbola būvniecībai veltīti aptuveni divi gadi, tātad - mazliet vairāk par 700 dienām. Tas tika uzsliets laikā no 1887. gada līdz 1889. gadam. Torni bijis paredzēts pēc 20 gadiem nojaukt. Žurnālists jokojot atgādina: "Kā jau Terēze Meja būs atklājusi, plāni mēdz mainīties."

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu