Francijā jau 20. sestdienu pēc kārtas notiek "dzelteno vestu" protesti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Protestētāji Francijā "dzeltenās vestes"; ilustratīvs attēls.
Protestētāji Francijā "dzeltenās vestes"; ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Neraugoties uz Francijas līderu retoriku, kas centienos mazināt protestus kļuvusi uzstājīgāka, "dzelteno vestu" protesta kustības dalībnieki jau 20. sestdienu izgājuši pilsētu ielās.

Pēc vardarbības un laupīšanām, kas tika pieredzēta pirms divām nedēļām, varasiestādes atsevišķos rajonos demonstrācijas aizliegusi, arī Parīzes Elizejas laukos un prezidenta pils apkaimē.

Foto: Francijā turpinās "dzelteno vestu" protesti

Demonstrācijas aizliegtas arī atsevišķos citu pilsētu rajonos, vēsta raidorganizācija "Franceinfo".

Pagājušajā nedēļā protestos visā Francijā piedalījušies 40 500 cilvēku, bet Parīzē - 5000, liecina Iekšlietu ministrijas aplēses.

"Dzelteno vestu" kustība uzskata, ka dalībnieku skaits bijis ievērojami lielāks.

"Dzelteno vestu" kustība radās novembra vidū lauku rajonos kā reakcija uz plānotu degvielas nodokļa paaugstināšanu, bet ātri pārauga plašākā kustībā pret prezidenta Emanuela Makrona politiku.

Piekāpjoties protestētājiem, valdība sākotnēji paziņoja par atteikšanos no iecerētās degvielas nodokļa paaugstināšanas, bet decembra vidū Makrons paziņoja par minimālās algas paaugstināšanu un piekāpšanos arī attiecībā uz izteikti nepopulāro nodokļu palielināšanu pensionāriem.

Aizvadīto mēnešu laikā vairākkārt izraisījušās vardarbīgas protestētāju sadursmes ar policiju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu