"Olainfarm" nedienas: Rebenoks saņēmis nāves draudus (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Zāļu ražotāja "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks ir vērsies pie Valsts policijas (VP) priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai, pavēstīja advokāts.

VP aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir saņemts Rebenoka iesniegums un notiek tā izvērtēšana.

Sarunā ar aģentūru LETA advokāts neizpauda ne draudu veidu, ne draudu izteicēju.

Jau vēstīts, ka pēdējās dienās spēkā arvien pieņemas lielo akcionāru strīds uzņēmumā, tāpēc birža "Nasdaq Baltic" apturējusi tirdzniecību ar zāļu ražotāja AS "Olainfarm" akcijām.

1. aprīlī ir iecerēta "Olainfarm" akcionāru sapulce, tomēr "Olainfarm" valde ir paziņojusi, ka ir atcēlusi 1.aprīlī plānoto akcionāru ārkārtas sapulci, jo, pārbaudot akcionāru sarakstus, esot atklājies, ka pieprasījumam par tās sasaukšanu, ko izteica "Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina, kurš mira 2017. gada decembrī, vidējā meita Nika Saveļjeva un jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildne Signe Baldere-Sildedze, neesot juridiska pamata, proti, pieprasījumu parakstījušās personas nav "Olainfarm" akcionāri un neatrodas uzņēmuma akcionāru reģistrā.

Savukārt "Olainfarm" lielākais akcionārs SIA "Olmafarm", kuras īpašnieces vienādās daļās ir Maligina meitas Irina Maligina, Anna Emīlija Maligina un Saveļjeva, aicinājis akcionārus ierasties uz iepriekš izsludināto akcionāru ārkārtas sapulci 1.aprīli, norādot, ka "Olainfarm" valde ir pakļāvusies padomes nelikumīgam spiedienam un, klaji ignorējot normatīvus, publiskojusi paziņojumu par akcionāru sapulces atsaukšanu.

Tikmēr "Olainfarm" padomes loceklis Mārtiņš Krieķis aģentūrai LETA uzsvēra, ka kompānija aicina akcionārus "neļauties dezinformācijai un nepiedalīties reideru organizētā mēģinājumā ieviest haosu vienā no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem".

Krieķis pauda uzskatu, ka, izplatot aicinājumu rīkot prettiesisku akcionāru sapulci, notiek darbība to personu interesēs, kuras faktiski jau iegādājušās divu "Olainfarm" mantinieču akcijas, ar mērķi aizmuguriski sagrābt varu uzņēmumā. "Šāda rīcība ir pretēja gan Valērija Maligina pēdējai izteiktajai gribai, gan arī klaji ignorē akciju sabiedrības valdes vienbalsīgi pieņemto lēmumu," viņš sacīja.

"Olainfarm" akcionāri ārkārtas sapulcē 1. aprīlī plānoja lemt par izmaiņām padomes sastāvā - akcionāru ārkārtas sapulces darba kārtībā iekļauti jautājumi par padomes vēlēšanām, par atlīdzības noteikšanu padomes locekļiem, kā arī par revīzijas komitejas atsaukšanu, jaunas revīzijas komitejas ievēlēšanu un atlīdzības noteikšanu revīzijas komitejas locekļiem.

Patlaban "Olainfarm" padomē strādā Pāvels Rebenoks, Mārtiņš Krieķis, Daina Sirlaka un Irina Maligina.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu