Tērvetes dabas parkā uzradies bīstams kaitēklis; nozāģēti tiks vairāki koki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Apmeklētāju iecienītajā Tērvetes dabas parkā egļu audzēm uzbrucis bīstams kaitēklis - astoņzobu mizgrauzis. Speciālisti atzīst - koki, diezmžēl, būs jānozāģē, vēsta LNT Ziņas.

Slimos kokus nāksies nozāģēt - sanitārā cirsma ir līdzās apmeklētāju iecienītām takām.  "Latvijas valsts meži" plānošanas vadītājs Andris Ivanāns skaidro: "Pēc astoņzobu mizgrauža ieperināšanās, tas koks ļoti strauji aiziet bojā, mēneša laikā viņam visa miza nokrīt, bet skujas vēl ir zaļas un koks pilnībā nenomirst. Vēl visu ziemu tas celms var saglabāties šāds.

Foto: Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē

Ko līdz sākās veģetācijas periods, siltais laiks, kad atsākas visa ūdens cirkulācija, tad tikai tas koks atmirst, tāpēc liekas, ka mēs zāģējam zaļus kokus, bet patiesībā viņš jau ir sen beigts."

Pēdējā reize, kad egļu astoņzobu mizgrauzis Tērvetes dabas parkam nodarīja tik lielus postījumus, bija 90. gadu beigas. Nu tas pēc 20 gadiem atgriezies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu