"April, april!" Iespaidīgākie 1. aprīļa joki pasaules vēsturē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Kuram gan nepatīk pasmieties? Lai arī 1. aprīlis nekur pasaulē netiek uzskatīts par oficiālu svētku dienu, lielā daļā pasaules šī diena tiek uzskatīta par labu ieganstu labsirdīgi pajokot un izspēlēt kādu praktiskas dabas joku uz lētticīgākiem draugiem un paziņām. Rakstā apkopoti daži no plašāku popularitāti guvušiem jokiem, kurus izspēlējuši mediji un lielas firmas, šajā dienā apmuļķojot krietnu skaitu savu valstu iedzīvotāju.

Šveices spageti raža

1957. gada 1. aprīlī BBC savā televīzijas šovā "Panorama" paziņojusi, ka, pateicoties maigajai ziemai un spageti kaitēkļu iznīdēšanai, Šveices fermeri piedzīvojuši vēl nepieredzēti labu spageti makaronu ražu. Sižetā tāpat izmantots video materiāls, kurā redzami smaidīgi zemnieki, kas no kokiem noceļ garas miltu izstrādājuma strēmeles. Daudzi pēc pārraides zvanījuši uz BBC un jautājuši, kā iespējams izaudzēt pašiem savu spageti koku, uz ko saņēmuši atbildi - "ievietojiet makaronu bundžiņā ar tomātu mērci un ceriet uz labāko". Pēcāk BBC ģenerāldirektors atzinies, ka arī viņš ieskatījies enciklopēdijā, lai noskaidrotu, kā tad tieši audzē spageti, taču tur, diemžēl, informācijas nav bijis.

Zviedrijas krāsu televīzijas triks

1962. gada jokdaru dienā, Zviedrijas nacionālā televīzija paziņojusi saviem skatītājiem, ka atklājuši jaunu tehnoloģiju, pateicoties kurai, Zviedrijas vienīgā televīzijas kanāla pārraides būs iespējams skatīties krāsainas. Pieaicinātais eksperts skatītājiem paziņojis, ka nepieciešams tikai pārvilkt pāri ekrānam neilona zeķubikses - tās laužot gaismu, ieviešot attēlā krāsas. Ziņai noticējuši tūkstošiem skatītāju - daudzi zviedri vēl šodien atceras, kā viņu tēvi drudžaini mēģinājuši atrast zeķubikses, kuras pārvilkt pāri televizoram. Zviedrijas televīzija uz krāsu formātu pārgāja gandrīz 10 gadus vēlāk - 1970. gada 1. aprīlī.

Starpplanētu pozīcijas izraisīts gravitācijas zudums

Atkal atgriežamies pie jokdariem BBC - 1976. gada 1. aprīlī rīta intervijas laikā, pieaicinātais britu astronoms Patriks Mūrs paziņojis, ka 9.47 gaidāms unikāls astronomisks fenomens. Šajā laikā Plutons (kurš tobrīd vēl tika uzskatīts par planētu) aizslīdēs aiz Jupitera un uz brīdi vājinās Zemes gravitācijas lauku. Noteiktajā laikā BBC pārpludinājuši zvani no klausītājiem, kas ziņojuši, ka uz mirkli sajutušies vieglāki.

Kāda sieviete pat ziņojusi, ka viņa un viņas 11 draugi uz mirkli pacēlušies no krēsliem un sākuši lidot pa istabu!

Londonā nolaižas NLO

1989. gada 31. martā tūkstošus lielceļa satiksmes dalībnieku un Londonas piepilsētas iedzīvotāju pārsteidzis neredzēts skats - uz pilsētas pusi devies milzīgs lidojošais šķīvītis. Tas nolaidies kādā sporta laukumā, tā arī nesasniedzis Anglijas galvaspilsētu. Vietējie iedzīvotāji nekavējoties zvanījuši policijai, lai brīdinātu par citplanētiešu iebrukumu.

Kad policija ieradusies notikuma vietā, no lidaparāta iznācis sudraba krāsā tērpies tēls , liekot policistiem lielā ātrumā atkāpties.

Galu galā izrādījies, ka "lidojošais šķīvītis" bijis īpaša dizaina gaisa balons, kura izveidošanu pasūtījis "Virgin Records" īpašnieks Ričards Brensons, kura sākotnējais plāns bijis lidaparātu 1. aprīlī nosēdināt Londonas Haidparkā, taču tas neesot izdevies stiprā vēja dēļ, liekot Brensonam lidaparātu nolaist dienu ātrāk netālu no pilsētas.

Īpašs burgers kreiļiem

1998. gada jokdaru dienā ātrās ēdināšanas uzņēmums "Burger King" publicējis milzu reklāmu laikrakstā "US Today". Tajā paziņots, ka restorāns savai ēdienkartei pievienojis 32 miljonu jaunu burgeru, kas veidoti īpaši kreiļiem. Reklāmā teikts, ka "Left-Handed Whopper" sastāvā ir tieši tādas pašas sastāvdaļas kā maizītes orģinālajā versijā, taču tās pagrieztas par 180 grādiem, lai atvieglotu kreiļu dzīvi. Nākošajā dienā uzņēmums publicējis preses relīzi, kurā atklāts, ka tūkstošiem klientu vēlējušies izmēģināt "jauno produktu".

Pienākušas arī sūdzības no labročiem, kas pieprasījuši paši savu burgera versiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu