RSU rektors no Šuplinskas sagaida atbalstu pētniecībai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska Foto: Paula Čurkste/LETA

No izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) tiek sagaidīta interese, pretimnākšana un atbalsts pētniecībai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors Aigars Pētersons.

Viņš stāstīja, ka RSU, Latvijas Universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte starptautiskajā reitingā zinātnes sadaļā atrodas ap 5000. vietu pasaulē.

"Švaki, tā dēļ, ka nav zinātnes finansējums," viņš pauda.

Pētersons minēja, ka 12 gadus medicīnas nozarē darbojās valsts pētniecības programma, bet tad finansējums tika "nogriezts pa nullēm".

Tāpat viņš pauda nožēlu, ka Latvijas Zinātnes padomes grantus saņēma viens septiņas no 30 augstāko ārvalstu ekspertu atzīmi guvušām RSU idejām.

Pētersons iebilda, ka universitāte šajā jomā investē savus līdzekļus, tomēr ar to neesot pietiekami, lai "izsistos" starp top 500. universitātēm pasaulē.

RSU rektors arī pauda nožēlu, ka zinātne Latvijas tautsaimniecībā nav prioritārs virziens, kaut gan tai ir potenciāls nest lielus finanšu līdzekļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu