Ņujorkas policija apstiprina, ka sākusi izmeklēšanu lietā, kurā Porziņģis tiek apsūdzēts izvarošanā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis.
Kristaps Porziņģis. Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas policija pirmdien oficiāli apstiprinājusi, ka norit izmeklēšana lietā, kurā latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis tiek apsūdzēts izvarošanā.

Pirmdien Ņujorkas policijas izmeklētāju biroja vadītājs Dermots Šī teica, ka departaments veic izmeklēšanu šajā lietā. Šī atteicās dot plašāku informāciju.

» Medijs: Cietusī sieviete vēlā vakarā devusies uz Porziņģa dzīvokli pēc autogrāfa

Portāls Apollo jau vēstīja, ka 23 gadus vecais Porziņģis tiek apsūdzēts pirms nedaudz vairāk nekā gada veiktā izvarošanā, tomēr latvieša pārstāvji sievieti vaino naudas izspiešanā.

Informāciju par apsūdzībām izvarošanā sestdien publicēja laikraksts "The New York Post". Medijs ziņoja, ka latvietis pēc liktenīgās pagājušā gada 7. februāra NBA spēles pret Milvoki "Bucks", kurā vēl tā brīža Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis. Šādas liecības Ņujorkas policijai sniegusi pati sieviete, bet varasiestādes ir uzsākušas izmeklēšanu.

» NBA spēlētāju asociācija nostājas izvarošanā apsūdzētā Porziņģa pusē

Incidents noticis 7. februārī, bet Porziņģis esot cietušo apmeklējis viņas dzīvoklī aptuveni pulksten 2 naktī un uzaicinājis uz saviem apartamentiem, turklāt viņa tam piekritusi. Savukārt ciemošanās laikā Latvijas basketbolists viņu esot izvarojis.

Sieviete par notikušo ziņojusi vien vairāk nekā gadu vēlāk, jo Porziņģis neesot samaksājis iepriekš atrunāto naudas summu par klusēšanu, kas bija 68 000 dolāru (60 600 eiro).

Fotogalerija: Porziņģis sarauj ceļgala krusteniskās saites

Porziņģa pārstāvji pilnībā noliedz apsūdzības, turklāt vaino sievieti naudas izspiešanā, ko viņa centusies darīt jau iepriekš.

Sestdien Porziņģa advokāts Rolands Riopells atklāja, ka apsūdzības izvirzījusī sieviete centusies no latvieša izspiest naudu, tāpēc tieši ar šo informāciju viņi iepriekš vērsušies ASV Federālajā izmeklēšanas birojā (FIB). Savukārt konkrētā sieviete ar apsūdzībām izvarošanā Ņujorkas policijā vērsās pagājušajā ceturtdienā.

FIB pirmdien atturējās no komentāriem šajā lietā.

Pēc ceļgala traumas Porziņģa atgriešanās laukumā tiek gaidīta nākamsezon.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu