"airBaltic" plāno šogad pārvadāt piecus miljonus pasažieru (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"airBaltic" "Bombardier CS300" lidmašīnas modelis. Ilustratīvs attēls.
"airBaltic" "Bombardier CS300" lidmašīnas modelis. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" šogad plāno pārvadāt piecus miljonus pasažieru, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

"Nākamajos gados mēs turpināsim attīstīties," teica Gauss, piebilstot, ka pagājušajā gadā "airBaltic" pārvadāja 4,1 miljonu pasažieru, kas ir par 17% vairāk nekā 2017. gadā.

Tāpat viņš pastāstīja, ka 2019. gadā "airBaltic" saņems vēl sešas jaunās "Airbus A220" lidmašīnas.

"airBaltic" peļņa pagājušajā gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljonu eiro apmērā.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

"airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu