Latvijas kapos parādījies netradicionāls jaunievedums - stikla pieminekļi (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/ErnestsVitins

Mākslas akadēmijas students radījis jaunu ideju kapu pieminekļu izgatavošanā no stikla. Daudzi gan Latvijā, gan ārzemēs to novērtējuši kā ļoti interesantu piedāvājumu, vēsta LNT raidījums "900 sekundes".

Skulptūru autors Ernests Vītiņš ir veidojis daudzus mākslas objektus.

Taču vairāku apstākļu sakritības dēļ un arī tāpēc, ka viņa ģimenē bija nepieciešams kapa piemineklis, Ernests nolēma kapos izmantot Mākslas akadēmijā apgūto materiālu - stiklu.

Mākslinieks savā "Facebook" kontā dalījies ar video, kurā redzamas stikla skulptūras.

"Kapi būtībā, it īpaši Latvijā, ir tāds skulptūru dārzs. Es sapratu, ka varu izmantot gan to monumentalitāti un mākslinieciskumu, gan arī, ja var teikt, ka varu piešķirt mākslai jēgu un funkciju," saka kapu stikla skulptūru autors.

Ernests atzīst, ka viņam kapi Latvijā šķiet visai drūmi un, ieviešot gaišās stikla skulptūras, noskaņojums kapos varētu pamazām mainīties: "Jā, gribējās ienest to gaišumu un, ja tā var teikt, tad to dvēseliskumu tā abstrakti pavisam."

Stikls ir jauns materiāls Latvijas kapos. Tomēr ir uzstādīti jau vairāki desmiti kapu pieminekļu, izmantojot tieši stiklu. Tai pat laikā stikla pieminekļi ļoti labi saskan ar ierastajiem akmens veidojumiem. Stikla pieminekļi ir pietiekami unikāls jaunums, lai par to ieinteresētos arī ārpus Latvijas.

"Mūs ir uzrunājuši gandrīz no visiem pasaules kontinentiem, izņemot Latīņameriku un Antarktīdu," apliecina Ernests.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu