Publiskota jauna informācija Spānijā pazudušās Agneses Kļaviņas lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Spānijas kūrortā 2014. gada 6. septembrī pazudusī latviete Agnese Kļaviņa joprojām nav atrasta. Sievietes nolaupīšanā apsūdzēti divi briti, viens no viņiem - multimiljonāra dēls. Britu tabloīds "Daily Mail" publiskojis novērošanas kameru video, kurā redzams - sieviete runā ar vienu no diviem automobilī esošiem vīriešiem, it kā cenšas atrunāties, tomēr vēlāk iekāpj auto. 

Video: Pazudušās Agneses Kļaviņas lieta: tiesā demonstrē video, kā sieviete negribīgi iekāpj divu britu auto

Pēdējo reizi 30 gadus vecā latviete redzēta 2014. gada 6. septembrī ap pulksten 6 no rītas naktsklubā "Aqua Mist" Marveljas pilsētā.

Kļaviņas nolaupīšanā apsūdzēti divi vīrieši - Veslijs Kapers un Kreigs Porters. Pazudušās sievietes ģimenes advokāti lūguši tiesnesi piespriest Kaperam 12 līdz 16 gadu cietumsodu, ja viņš tiesā tiks atzīts par vainīgu.

41 gadu vecais Kapers ir atzinis, ka Agnese no naktskluba devās prom viņa "Mercedes" markas automašīnā, taču apgalvo, ka sieviete esot izkāpusi no auto, pirms tas sasniedzis Kapera mājokli.

Kaperam un 37 gadus vecajam Porteram draud ilgs cietumsods, ja tiesa atzīs viņus par vainīgiem Kļaviņas nolaupīšanā.

Tiek pieļauts, ka Kļaviņa ir mirusi, lai gan viņas mirstīgās atliekas tā arī nav tikušas atrastas.

Apsūdzības puse vaino abus vīriešus Kļaviņas "piespiešanā" iekāpt automašīnā.

Viens no ģimenes advokātiem Enrike Basigalupo atklāja, ka pieprasījis Kaperam piemērot bargāku sodu, jo viņš atsaucās uz citu novērošanas kameru ierakstu - šajā video redzams, ka četras dienas pēc incidenta pie naktskluba vairāki vīrieši, ieskaitot abus apsūdzētos, laivā ienesuši paklāju un koferi.

Advokāts norādījis, ka tas nepierāda to, ka sieviete ir mirusi, bet gan "parāda dīvainu ainu, kas varētu izskaidrot, kāpēc viņa pazuda?"

Agneses Kļaviņas DNS pēdas netika atrastas ne britu automobilī, ne laivā.

Apsūdzētais Kapers apgalvo, ka esot izlaidis Kļaviņu apmēram trīs minūšu brauciena attālumā no savas mājas, jo sieviete esot dzīvojusi netālu.

Spriedums Kļaviņas lietā gaidāms tuvāko trīs nedēļu laikā.

Latvijā dzimusī Agnese Kļaviņa vairākus gadus nodzīvoja Londonā, bet pēc tam pārcēlās uz Kosta del Solu Spānijā, kur viņa bija nodzīvojusi apmēram pusgadu līdz pazušanas mirklim. Spānijā Agnese strādāja par viesmīli.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu