Vairāki opozīcijas un "KPV LV" deputāti prasa Kariņa demisiju (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Foto: Edijs Pālens/LETA

Opozīcija un vairāki "KPV LV" deputāti iesnieguši Saeimā pieprasījumu par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) demisiju.

Šo ierosinājumu parakstīja no "KPV LV" izslēgtais Aldis Gobzems, "KPV LV" "iekšējie opozicionāri" Karīna Sprūde un Linda Liepiņa, kā arī Uldis Augulis (ZZS), Jūlija Stepaņenko un vairāki "Saskaņas" deputāti, liecina Gobzema sniegtā informācija.

Gobzems šos dokumentus ievietojis arī sociālajos tīklos, un kopumā šo ierosinājumu parakstījuši 11 deputāti. No Gobzema ieraksta sociālajos tīklos izriet, ka pieprasījums saistīts ar Saeimas aicinājumu atcelt obligātā iepirkuma komponenti (OIK).

"Saeimas dotie uzdevumi ir jāpilda. Un laicīgi, nevis kaut kad tad, kad ienāks prātā," pauž Gobzems.

Saeimas Kārtības rullis nosaka, ka šādu lēmuma projektu var iesniegt Saeimas komisija vai ne mazāk kā desmit deputāti. Lēmuma projekts iekļaujams Saeimas sēdes darba kārtībā ne agrāk kā piecas dienas, bet ne vēlāk kā desmit dienas pēc tā izsniegšanas deputātiem.

"KPV LV" iekšējo opozicionāru, frakcijas deputātu Sprūdes un Liepiņas, parakstīšanās par Kariņa demisiju vērtējama kā pliķis sejā partijas pārējiem deputātiem un deleģētajiem ministriem, aģentūrai LETA pauda "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš.

Deputāts norādīja, ka pirms šis jautājums nav apspriests frakcijā, viņš nevēlas modelēt situāciju, kāda varētu būt politiskā spēka rīcība šajā situācijā.

Reizē politiķis pauda neizpratni, kāpēc deputātes "nāk uz frakciju", ja paraksta šāda veida dokumentu. Kaimiņš to vērtē kā provokatīvu rīcību un mēģinājumu eskalēt situāciju.

» Soda sankcijas, dārgāka apkure un dārgas tiesvedības - OIK atcelšanas gadījumā

Kā ziņots, Saeima iepriekš uzdeva Ekonomikas ministrijai (EM) izvērtēt iespējas atcelt OIK no šā gada 31. marta, tomēr, pamatojoties uz ministrijas sniegto informāciju, ka OIK straujai atcelšanai būs smagas ekonomiskās sekas, valdība lēma nevirzīt priekšlikumu par OIK atcelšanu Saeimas noteiktajā termiņā.

EM sagatavotais informatīvais ziņojums iesniegts Saeimas Prezidijā, kurš to nodevis arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

Intervijā telekanālam LNT Ministru prezidents Kariņš solīja, ka OIK tiks likvidēta, taču viņš neprognozēja, kad tas varētu notikt. Pašlaik skaidrs esot tikai tas, ka EM divu mēnešu laikā jāpiedāvā risinājums OIK likvidēšanai, bet tālākā rīcība būšot atkarīga no šī ziņojuma.

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) ir paziņojis, ka svarīgāk par OIK atcelšanu ir samazināt elektrības rēķinus.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu