Ministre: Vācijā tiks mainīti jauniešu aizsardzības likumi, lai novērstu islāmistu ideju izplatīšanos (2)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunietis spēlē videospēli; ilustratīvs foto.
Jaunietis spēlē videospēli; ilustratīvs foto. Foto: AFP / Scanpix

Vācijā šogad tiks izdarītas izmaiņas likumos, kas aizsargā nepilngadīgos, sevišķi attiecībā uz komunikāciju internetā un radikālo islāmistu ideju izplatīšanos, otrdien paziņojusi Vācijas ģimenes lietu ministre Franciska Gifaja.

Prezentējot ziņojumu "Islāmisms internetā 2018", ministre uzsvēra, ka tiesiskais regulējums ir steidzami jāmodernizē, jo radušies jauni riski un problēmas.

Plānotās izmaiņas ietver sistēmas ziņošanai par pārkāpumiem un palīdzības meklēšanai un skaidru vecuma kategoriju noteikšanu.

Ziņojumā atspoguļots, kā islāmisti izmantojuši ierobežojumus parandžu nēsāšanai un turku izcelsmes vācu futbolista Mesuta Ezila aiziešanu no Vācijas valstsvienības, lai dibinātu kontaktus ar jauniešiem.

Ezils paziņoja, ka nolēmis aiziet no Vācijas valstsvienības, jo izjūt rasistisku attieksmi un necieņu.

Ezils krustugunīs nonāca pēc tam, kad pirms 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra ar komandas biedru Ilkaju Gindoanu fotografējās kopā ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu. Abi turku izcelsmes futbolisti saņēma kritiku no Vācijas futbola federācijas (DFB), medijiem un līdzjutējiem.

Gifaja sacīja, ka skolotājiem un sociālajiem darbiniekiem jāmāk atpazīt radikālo islāmistu simbolus, lai spētu identificēt problēmas jau agrīnā stadijā.

Vācijas valdības izveidotā aģentūra "jugendschutz.net", kuras mērķis ir aizsargāt nepilngadīgos interneta lietotājus, pagājušajā gadā reģistrēja 872 pārkāpumus, kas saistīti ar islāmistu propagandu.

Vietne "YouTube" izdzēsa 99% no pārkāpumiem, par kuriem tai tika paziņots, "Instagram" izdzēsa 92% un "Facebook" - 82%.

Taču ziņapmaiņas lietotne "Telegram", kas tiek uzskatīta par ļoti svarīgu platformu islāmistu propagandai, izdzēsa tikai 58% no pārkāpumiem, par kuriem tai tika paziņots.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu