VL-TB/LNNK reitings nokritis līdz zemākajam punktam pēdējo gadu laikā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" kongress
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" kongress Foto: Evija Trifanova / LETA

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu martā, nacionālo apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstītu vien 5% vēlētāju, kas ir zemākais šī politiskā spēka reitings kopš 2011. gada, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS jaunākajiem datiem

Vēl šā gada februārī atbalstu VL-TB/LNNK pauda 6,3% aptaujāto, kas ir par 1,3 procentpunktiem vairāk nekā martā.

SKDS vadītājs sociologs Arnis Kaktiņš raidījumam pauda, ka, viņaprāt, par NA reitingu tagad ir pāragri spriest. Tā drīzāk ir sagadīšanās nekā tendence, un skaidrību nesīs pāris nākamie mēneši, prognozēja sociologs.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, martā lielākais popularitātes kāpums bijis Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) - februārī tai atbalstu pauduši 5,9% iedzīvotāju, bet martā jau 7,6%. Līdz ar to mēneša laikā šī politiskā spēka reitings pacēlies no sestās vietas uz trešo.

Savukārt lielāko kritumu tieši martā piedzīvojusi "Jaunā Vienotība" (JV), kura noslīdējusi no trešās vietas uz piekto - martā atbalstu partijai pauduši 5,3% vēlētāju, bet vēl februārī partiju atbalstīja 6,5%.

Pēdējā vietā starp Saeimā ievēlētajām turpina palikt partija "KPV LV", kurai gan ir audzis atbalstītāju skaits - ja februārī partiju atbalstīja 3,5% vēlētāju, tad martā jau 4,1%.

Martā reitinga kritumu piedzīvojusi "Saskaņa", par kuru būtu gatavi balsot 17,7% iedzīvotāju, kas ir par 1,3 procentpunktiem mazāk nekā februārī, kad atbalstu partijai pauda 19% vēlētāju.

Arī Jaunā konservatīvā partija (JKP) piedzīvojusi atbalsta kritumu - ja februārī atbalstu partijai pauda 9,5% vēlētāju, tad martā - 8%.

Savukārt "Attīstībai/Par" martā atbalstu pauduši 6,2% vēlētāju, kas ir par 0,3 procentpunktiem vairāk nekā februārī, kad tai atbalstu pauda 5,9%.

No ārpus Saeimas esošajām populārākā ir Latvijas Reģionu apvienība (LRA) - tai martā atbalstu pauduši 2,9% vēlētāju, bet februārī - 2,4%.

Aptauja veikta visos Latvijas reģionos, intervējot 873 Latvijas pilsoņus viņu dzīvesvietās.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu