Trampa brīvdienu rezidencē aizturēta ķīniete ar ļaunatūru (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: SIPA/Scanpix

Vašingtonā ASV prezidenta Donalda Trampa brīvdienu rezidencē "Mar-a-Lago" Floridas štatā nedēļas nogalē tika aizturēta ķīniete ar ļaunatūru (malware), kas bija viņas līdzi paņemtajās ierīcēs, liecina otrdien publiskoti tiesas dokumenti.

Aizturēšana notika sestdien, kad Tramps uzturējās "Mar-a-Lago", kuras komplekss ietver golfa klubu un tā biedriem paredzētas viesu istabas, spa un citas ērtības.

Aizturēšanas dokumentā federālajā apgabaltiesā Palmbīčā bija teikts, ka 32 gadus vecā Džana Judzjina sestdien mēģināja iekļūt "Mar-a-Lago", vispirms apgalvojot, ka viņa ir šī kluba biedre un dodas uz peldbaseinu, bet recepcijā apgalvojot, ka viņa dodas uz kādu Amerikas ķīniešu pasākumu, kas gan tur netika rīkots.

ASV prese ziņoja, ka Džanai bijušas vairākas "Ķīnas pases", bet tiesas dokumentos tika precizēts, ka tās bija divas "Ķīnas Republikas", tātad Taivānas, pases.

ASV Slepenā dienesta aģenti, uz vietas pārmeklējot viņu, atrada četrus mobilos tālruņus, klēpjdatoru, ārējo cieto disku un zibatmiņu, kuros bija ļaunatūra, teikts aizturēšanas dokumentā.

Sievietei nebija līdz peldkostīma, lai gan viņa pie ieejas apgalvoja, ka dodas uz peldbaseinu.

Džana tika aizturēta un apsūdzēta par nepatiesu ziņu sniegšanu federāliem ierēdņiem, kā arī par apzinātu iekļūšanu aizliegtā zonā, kāda ir "Mar-a-Lago" Trampa uzturēšanās laikā.

Lai gan Džana nebija kluba biedru sarakstā, viņa sākumā tika ielaista telpās, jo kluba menedžeris noturēja viņu par kluba biedra meitu.

Viņa nesniedza noteiktu atbildi uz jautājumu, vai viņas tēvs ir kluba biedrs, bet atbildes trūkums tika uzskatīts par valodas barjeras radītu šķērsli.

Džana nopratināšanā Slepenā dienesta birojā sacīja, ka esot no Šanhajas devusies uz pasākumu "Mar-a-Lago" pēc sava paziņas "Čārlza" uzaicinājuma, lai gan pazīstot viņu tikai ar kādas ķīniešu sociālo mediju lietotnes starpniecību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu