Vai tiks piemērota soda nauda? Cīņa ar pacientiem, kuri neierodas uz norunātajām ārstu vizītēm (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gaitenis slimnīcā; ilustratīvs foto.
Gaitenis slimnīcā; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien, 3. aprīlī, Latvijas Lielo slimnīcu asociācija (LLSA) tuvākajā laikā apsver piemērot soda naudu, ja pacients neatnāk uz slimnīcā pieteikto vizīti jau trešo reizi, vēsta LNT raidījums "900 sekundes".

Kā izrādās, uz konsultācijām pie ārsta neatnāk teju 15% pacientu norunātajā laikā, ziņots raidījumā.

Jau šī gada laikā uz vizītēm neesot ieradušies gandrīz 7000 mazgadīgo pacientu pēc Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) datiem.

Neierašanās norunātajās vizītēs aizkavējot citu pacientu rindu, kas varot ievilkties pat līdz sešu mēnešu ilgai gaidīšanai līdz brīdim, kad bērns sagaida savu kārtu, norāda "900 sekundēs".

Kā vēstīts raidījumā, BKUS vecāku padome piekrītot, ka maksa par kavētu vizīti, iespējams, varētu "pāraudzināt" bezatbildīgos vecākus.

LLSA biedri tuvākajā laikā savā starpā apspriedīšot par šāda risinājuma ieviešanu praksē. Protams, ņemot vērā ārvalstu pieredzi šajā jautājumā.

LLSA un BKUS vadītājs Valts Ābols uzskatot, ka sākumā vajadzētu šo pacientu vai viņa vecākus pēc kavētas konsultācijas brīdināt:

"Pirmais noteikti varētu būt brīdinājums, otrais solis varētu būt ierobežot pieejamību par velti tikt pie speciālistiem. Viņš varētu tikt brīdināts, ka bijušas divas reizes, ka nebija atnācis un šobrīd ir pieejama vizīte tikai par maksu,” raidījumam "900 sekundes" norāda Ābols.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu