VP aiz restēm grib likt sutenerus, kuri par prostitūciju nopelnījuši teju pusmiljonu eiro (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sieviete apakšveļā. Ilustratīvs attēls.
Sieviete apakšveļā. Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Šodien, 3. aprīlī, Valsts policija (VP) lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret četrām personām, kuras izklaides vietas aizsegā no prostitūcijas ieguva gandrīz pusmiljonu eiro lielu peļņu, informē VP.

2017.gada oktobrī Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonas aizdomās par vairāku gadu garumā veiktu sutenerismu aizturēja trīs personu grupu - legāli reģistrētas izklaides vietas īpašnieku, administratori un grāmatvedi. Turpmākā izmeklēšanā aizdomās turamā statusā atzīta vēl ceturtā persona - kluba apsargs.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka minētās personas peļņas nolūkos piedāvājušas prostitūtu pakalpojumus ārvalstu pilsoņiem, kā rezultātā noziedzīgā ceļā ieguva 475 000 eiro. Lietā gan tika arestēti 200 000 eiro.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka nelegālās darbības tika organizētas gan izklaides vietas iekštelpās, gan pēc pieprasījuma, dodoties klientam līdzi citviet.

Ilgstošā laika posmā seksuāla rakstura pakalpojumus par samaksu klientiem sniegušas vismaz 15 sievietes.

Izklaides vieta nebija pieejama ikvienam apmeklētājam, tajā varēja iekļūt vien iepriekš sazinoties ar personām, kuras šo iespēju nodrošināja.

Policija veica piecas sankcionētās kratīšanas dažādās vietās Rīgas reģionā, izņemot vairākus priekšmetus un dokumentus, kam ir pierādījuma nozīme kriminālprocesā.

2017. gada oktobrī 1971. gadā dzimušajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu, kas vēlāk tika aizstāts ar drošības naudu. Pārējām noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajām personām - 1950., 1987. gadā dzimušajām sievietēm un 1987. gadā dzimušajam vīrietim piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Neviena no šīm personām agrāk nav sodīta.

Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 29. martā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu prokuroram kriminālvajāšanas sākšanai.

Kriminālvajāšanu lūgts sākt par sutenerismu organizētā grupā un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu. Personām draud līdz 15 gadiem cietumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu