Karijs par Biedriņu: Viņš bija viens no tiem, kuri pavēra mums ceļu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Stefans Karijs
Stefans Karijs Foto: Logan Wilkins/Twitter

Kādreizējais Latvijas basketbolists Andris Biedriņš bija viens no tiem spēlētājiem, kurš pašreizējiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiones Goldensteitas "Warriors" līderiem palīdzēja rast ceļu pretī virsotnēm, neslēpa viena no šīs komandas zvaigznēm Stefans Karijs.

Goldensteitas "Warriors" komanda otrdien NBA regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 116:102 (30:24, 29:19, 27:21, 30:38) pieveica Denveras "Nuggets". Karijs uz šo spēli ieradās ar Biedriņa kreklu mugurā. Latvietim tieši otrdien apritēja 33 gadi.

"Es cienu tos puišus, kuri mūsu arēnā paveica vairākas lieliskas lietas. Mēs viņus respektējam, jo viņi mums pavēra durvis un radīja to atmosfēru, kas ir šobrīd - to izveidoja Beirons Deiviss, Stīvens Džeksons, Džeisons Ričardsons, mans čoms Andris Biedriņš. Viņi šeit ir leģendas," neslēpa Karijs.

Galerija: Biedriņš vada basketbola nodarbības 

Ieraudzījis Kariju savā kreklā, prieku sociālajos tīklos neslēpa arī pats Biedriņš.

"Izskaties lieliski tajā kreklā, puis! Ceru tevi drīz satikt," teica latvietis.

Tieši "Warriors" komandā Biedriņš aizvadīja savas karjeras labākos gadus. Vēl 2006./07.gada sezonā vienība ar latvieti sastāvā izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sensacionāli uzvarēja regulārajā čempionātā uzvarējušo Dalasas "Mavericks".

Kopā ar Kariju latvietis savulaik "Warriors" rindās bija četras sezonas. Biedriņš nav spēlējis kopš 2014.gada, kad viņš tika atbrīvots no Jūtas "Jazz".

Biedriņš "Warriors" klubā savulaik regulārajā čempionātā aizvadīja 510 spēles, kā arī vēl 14 mačus pievienoja izslēgšanas turnīrā. Savas desmit sezonas ilgajā NBA karjerā viņš vidēji mačā izcēlās ar 6,3 punktiem un 7,0 atlēkušajām bumbām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu