Kremlis: Tiek gatavota Putina un Kaljulaidas tikšanās (3)

LETA/BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/ Reuters/ AP

Kremlis trešdien, 3. aprīlī, apliecinājis, ka tiek gatavota Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu, kas 18. aprīlī plāno doties uz Maskavu.

"Jā, mēs esam saņēmuši attiecīgu pieprasījumu, un šāda tikšanās tagad tiek plānota un gatavota," paziņojis Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Marta nogalē Igaunijas prezidentes kanceleja paziņoja, ka Kaljulaida gatavojas apmeklēt Maskavu darba vizītē, lai atklātu renovēto Igaunijas vēstniecības ēku, bet otrdien tika pavēstīts, ka šā brauciena laikā viņa vēlas arī tikties ar Putinu un ka Igaunijas vēstniecība Maskavā nosūtījusi Krievijas Ārlietu ministrijai oficiālu notu, kurā uzdots jautājums par šādas tikšanās iespējamību.

» Medijs: Kaljulaida vēlas tikties Maskavā ar Putinu

Prezidentes ieceri kritiski vērtējuši vairāki Igaunijas politiķi. Kā laikrakstam "Ohtuleht" izteikusies bijusī ārlietu ministre Marina Kaljuranda, kas 2017. gadā kandidēja uz prezidenta amatu, bet martā ievēlēta jaunā sasaukuma parlamentā, "renovētas vēstniecības ēkas atklāšana nav pietiekams iemesls, lai apmeklētu valsti bez ielūguma un "nav [prezidenta] cienīgi apmeklēt valsti, ar kuru mums nav labu kaimiņattiecību un regulāras sadarbības ārpolitikā".

Arī Rīgikogu iepriekšējā sasaukuma Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Marko Mihkelsons laikrakstam paudis neizpratni par Kaljulaidas lēmumu un norādījis, ka prezidentei pašai būtu tas jāizskaidro sabiedrībai.

Kaljulaidas priekštecis Tomass Hendriks Ilvess Krieviju apmeklēja 2011. gadā, lai Sanktpēterburgā piedalītos restaurētās igauņu luterāņu Sv.Jāņa baznīcas atkārtotā iesvētīšanā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu