Sevastova cieš zaudējumu Čārlstonas turnīra otrajā kārtā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova trešdien Čārlstonas (ASV) WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 4-6, 2-6 zaudēja amerikānietei Džesikai Pegulai.

Sevastova pasaules rangā ieņem 12.vietu, bet šajā turnīrā viņa bija izlikta ar ceturto numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu. Savukārt Pegula ir pasaules 81.numurs.

Zaudējot pirmajā mačā, Sevastovai turnīru noslēgusi ar 30 ranga punktiem un 5050 ASV dolāru naudas balvu.

Sevastova maču iesāka ar breiku, taču zaudēja savu nākamo servi, kas pretiniecei ļāva panākt izlīdzinājumu. Nākamo reizi Latvija tenisiste tika nobreikota desmitajā geimā, Pegulai nokārtojot uzvaru setā ar 6-4.

Otrajā setā Sevastova salūza un zaudēja piecus geimus pēc kārtas, bet sestajā atspēlēja divas mačbumbas un panāca 1-5.

Turpinājumā viņa grūtā cīņā atspēlēja vēl divas mačbumbas un nobreikoja pretinieci, samazinot amerikānietes pārsvaru.

Astotajā geimā Latvijas tenisiste atspēlēja vēl četras mačbumbas, taču Pegula salauza viņas pretestību, liepājniecei zaudējot setu ar 2-6.

Vēlāk Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko uz šī paša laukuma ar citu mājinieci Šelbiju Rodžersu aizvadīs pēc kārtas trešo maču, tam sākoties ap plkst.20.

Sevastova pirmajā kārtā bija brīva, bet Pegula ar 1-6, 7-6 (7:4), 6-1 pārspēja krievieti Irinu Hromačovu, kura reitingā ir 139.vietā.

Sevastova un Pegula savā starpā WTA pamatturnīros nebija tikušās, taču 2016.gada prestižā Indianvelsas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tenisiste bija pārāka ar 6-2, 6-2.

Pegula savas karjeras laikā pie WTA tituliem nav tikusi, bet karjeras rekords pasaules rangā viņai ir pašlaik ieņemtā 81.vieta. Šosezon WTA tūres pamatsacensībās viņa gan piedalījusies tikai piecos mačos, tiekot pie trim uzvarām.

Pērn amerikāniete pirmo reizi aizkļuva līdz kāda WTA turnīra finālam, taču Kvebekas WTA "International" sērijas sacensību izšķirošajā mačā viņa piekāpās francūzietei Paulīnei Parmentjē.

Sevastova turnīrā Čārlstonā spēlē sesto reizi. Savu labāko rezultātu viņa sasniedza pērn, kad aizkļuva līdz pusfinālam, tādējādi liepājniecei šajā turnīrā bija jāaizstāv 185 WTA ranga punkti.

Sevastova šosezon WTA tūrē 15 spēlēs svinējusi septiņas uzvaras, bet pēdējos septiņos dueļos viņai ir tikai divi panākumi.

Ar turnīru Čārlstonā sākusies sezona uz māla kortiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu