Jaunieceltais LTV valdes priekšsēdētājs nepadosies spiedienam par atkāpšanos (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Einārs Giels
Einārs Giels Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien, 4. aprīlī, neskatoties uz pēdējo dienu spiedienu gan no mediju, gan politiķu puses par jaunieceltās Latvijas Televīzijas (LTV) valdes nepiemērotību, tās priekšsēdētājs Einārs Giels neplāno atkāpties no amata un ir pārliecināts, ka ar pienākumiem valdē tiks galā.

Komentējot Latvijas Žurnālistu asociācijas, vairāku LTV darbinieku, žurnālistu, kā arī politisko partiju prasību Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) anulēt LTV valdes konkursu un to rīkot atkārtoti.

Giels šorīt intervijā Latvijas Radio teica, ka viņam "nav radusies doma atkāpties" un viņš ir pārliecināts par savām spējām vadīt LTV.

Strādāt gan situācijā, ka LTV darbinieki ir pret viņu, būšot grūti.

"Tas gan būs grūts darbs pārliecināt kolēģus par manām spējām, un radīt viņiem labvēlīgu, neatkarīgu vidi, kā arī finansējumu attīstībai. Es gribētu būt kolēģis, nevis tikai augstāk esoša amatpersona," teica jaunais LTV valdes priekšsēdētājs.

Savukārt komentējot žurnālista Gundara Rēdera personīgo paziņojumu raidījumā "Viens pret vienu", aicinot NEPLP pārskatīt konkursa par LTV vadību rezultātus, Giels norādīja, ka personīgā viedokļa izteikšana sabiedriskajā medijā ir ētikas normas pārkāpums. Šo jautājumu viņš pārrunās ar žurnālistu pēc savas stāšanās amatā 15.aprīlī.

Tāpat viņš norādīja, ka politisko partiju aicinājumi pārskatīt LTV valdes konkursa rezultātus ir vērtējami kā politiskais spiediens, kas nav pieļaujams. Partijas gan viņu pašu nav aicinājušas uz sarunām.

Giels piebilda, ka pats nekad nevienā partijā nav bijis.

LTV valdes priekšsēdētājs uzsvēra, ka pirmais darbs LTV būs iekšējā audita veikšana, lai saprastu iespējas optimizēt sabiedriskā medija finansējumu un ieguldīt vairāk līdzekļu tehnoloģiju uzlabošanā.

Kā ziņots, NEPLP pagājušajā nedēļā nolēma LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Latvijas zāļu ražotāja "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu, savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Abiem izraudzītajiem nav darba pieredzes mediju jomā.

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) aicinājusi NEPLP atcelt lēmumu par LTV valdes locekļu apstiprināšanu un izsludināt atkārtotu konkursu. LŽA uzskata, ka NEPLP izraudzītie jaunie valdes locekļi pēc būtības neatbilst konkursa nosacījumiem un augstajām amata prasībām. "Izraudzītajam valdes priekšsēdētājam nav nekādas vērā ņemamas vadības pieredzes, bet par satura attīstību atbildīgajai valdes loceklei nav pieredzes mediju darbā, ko pati padome iepriekš atzina par noteikti nepieciešamu," pauda asociācijā.

Jaunā konservatīvā partija paziņojusi, ka Mediju politikas apakškomisijai prasīs anulēt LTV valdes konkursa rezultātus, kā arī aicinās izvērtēt NEPLP darbības likumību, izraugoties LTV valdes locekļus. Savukārt "Jaunā Vienotība" paziņoja, ka NEPLP rīkotajā LTV valdes konkursā saskatāms likuma pārkāpums. Citi politiķi gan norādījuši, ka Saeimai nav tiesību lemt par LTV valdes konkursa rezultātiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu