Meiers sekmē "Jeņisej" izredzes iekļūt Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Meiers
Mārtiņš Meiers Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latviešu basketbolists Mārtiņš Meiers ceturtdien guva 13 punktus VTB Vienotās līgas mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Krasnojarskas "Jeņisej" gūt uzvaru un uzlabot vienības izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

"Jeņisej" savā laukumā ar 80:68 (14:14, 22:15, 21:16, 23:23) apspēlēja Minskas "Cmoki", gūstot otro uzvaru pēc kārtas.

Meiers šajā mačā laukumā pabija 17 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā grozā raidīja piecus no sešiem divpunktu metieniem, kā arī visus trīs "sodiņus".

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, četras reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, tikdams pie 18 efektivitātes punktiem, kas bija otrais labākais komandā.

Kārtējo reizi "Jeņisej" komandā lielisku sniegumu demonstrēja D'Endželo Herisons, kurš guva 33 punktus.

Gūtais panākums "Jeņisej" komandai ļauj pacelties uz desmito vietu kopvērtējuma tabulā, apsteidzot "VEF Rīga", un pavisam reāli ļauj pacīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 19 panākumiem 23 cīņās ir Maskavas CSKA, kurai ar 17 uzvarām 21 spēlēs seko Kazaņas "Unics", bet tālāk ar 16 uzvarām 21 duelī ir Jāņa Timmas pārstāvēto Maskavas apgabala "Himki".

Meiera pārstāvētā "Jeņisej" ar astoņām uzvarām 22 mačos ieņem desmito vietu, savukārt Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 23 mačos ir 11.vietā, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma" ar četriem panākumiem 22 cīņās ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu