Mandžukičs līdz 2021.gadam pagarina līgumu ar "Juventus"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mario Mandžukičs
Mario Mandžukičs Foto: MLADEN ANTONOV / AFP

Horvātu uzbrucējs Mario Mandžukičs līdz 2021.gadam pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas futbola čempionāta grandu Turīnas "Juventus".

Mandžukičs "Juventus" komanda pievienojās 2015.gadā, pārejot no Madrides "Atletico". Līgums tika noslēgts uz četriem gadiem, bet viņa iepriekš pārstāvētā Spānijas komanda "Atletico" saņēma 19 miljonus eiro.

Pašlaik 32 gadus vecais futbolists šajā laikā "Juventus" kreklā 159 spēlēs guvis 43 vārtus un veicis 19 rezultatīvas piespēles. Šosezon viņš visu turnīru ietvaros guvis deviņus vārtus.

Pēc pievienošanās "Juventus" komandai Mandžukičs trīs reizes triumfējis A sērijā un divas reizes izcīnījis Itālijas kausu. Šajā nedēļas nogalē viņam būs iespēja pievienot ceturto titulu pēc kārtas.

Profesionāļa karjeru viņš sāka 2004.gadā savā dzimtenes komandā "Marsonia", pēc tam pārstāvēja "NK Zagreb", bet no 2007. līdz 2010.gadam horvāts spēlēja Zagrebas "Dinamo" vienībā. Tālākie karjeras ceļi viņu aizveda uz Vācijas bundeslīgu, kur viņš pa divām sezonā pavadīja "VfL Wolfsburg" un Minhenes "Bayern" vienībās, bet pirms došanās uz Turīnu Mandžukičs 2014./2015.gada sezonā spēlēja "Atletico" rindās.

Viņš ir arī trīskārtējs Horvātijas un divkārtējs Vācijas čempions. 2013.gadā "Bayern" sastāvā Mandžukičs triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Pērn vasarā Mandžukičs noslēdza karjeru Horvātijas izlasē, kur 89 spēlēs guva 33 vārtus. Pagājušajā gadā Mandžukičs Pasaules kausa finālturnīrā guva trīs vārtus, tajā skaitā arī finālā pret Franciju, kurai tika piedzīvots zaudējums ar 2:4.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu