"No kurienes ir šie skaitļi?" Kremlis netic valsts statistikas aģentūras pētījumam par nabadzību Krievijā (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aina Krievijas galvaspilsētā Maskavā.
Aina Krievijas galvaspilsētā Maskavā. Foto: AFP / Scanpix

Krievijas statistikas aģentūras "Rosstat" veiktā pētījuma rezultāti atklājuši, ka trešdaļa Krievijas iedzīvotāju ir pārāk nabadzīgi, lai gadā iegādātos vismaz divus pārus jaunu apavu uz vienu iedzīvotāju, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Tikmēr Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs apšaubījis "Rosstat" veiktā pētījuma rezultātu patiesumu.

Saskaņā ar "Rosstat" pētījumu, 80% Krievijas ģimeņu ir grūtības "savilt galus".

Pētījuma dati arī atklāj, ka vairākos aspektos Krievijas mājsaimniecību finansiālais stāvoklis ir uzlabojies, tomēr galvenie secinājumi un Kremļa aizkaitinājums par tiem ir piesaistījis sabiedrības un mediju uzmanību, liekot jautāt, vai Krievijas valdība nav zaudējusi saikni ar realitāti.

Lūgts komentēt "Rosstat" pētījumu, Peskovs paziņoja, ka Kremlim esot grūtības šos datus saprast.

"Kāpēc kurpes? Kāpēc vienai trešdaļai? No kurienes ir šie skaitļi?" neizpratnē bija Peskovs.

Visi dati gan ir pieejami "Rosstat" tīmekļa vietnē. Attiecīgo informāciju statistikas aģentūra apkopojusi, veicot Krievijas iedzīvotāju dzīves standartu novērtēšanu – šādu pētījumu "Rosstat" veic reizi divos gados.

Dati tiek iegūti, aptaujājot aptuveni 60 000 mājsaimniecību visā Krievijas teritorijā.

Pētījuma rezultāti arī atklājuši, ka aptuveni 10% Krievijas iedzīvotāji nevar atļauties ēst gaļu vai zivis vismaz trīs reizes nedēļā.

Savukārt 12,6% mājsaimniecību tualete ir jādala ar kaimiņiem vai tā vispār atrodas ārpus viņu mājas. Tikmēr lauku reģionos āra tualetes ir pat 38% mājsaimniecību.

Tajā pašā laikā 52,9% mājsaimniecību ir grūtības segt neparedzētus izdevumus, piemēram, mājsaimniecības ierīču remontu vai medicīniskas izmaksas.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu