Armands Puče: Izvarots tiek arī Porziņģis (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Izvarošanas skandāls, kas skāris latviešu basketbolistu, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" spēlētāju Kristapu Porziņģi, šobrīd kļuvis par vienu no karstākajiem tematiem gan pašmāju, gan ārvalstu presē. Sporta žurnālists, grāmatas par Kristapu Porziņģi autors Armands Puče izdevumam "Vakara Ziņas" atklājis savu viedokli par izskanējušajām apsūdzībām. 

"Kristaps Porziņģis ir labs cilvēks no labas ģimenes. Ļoti mērķtiecīgs un talantīgs. Cita lieta, ka ir popkultūra, pie kuras pieder arī profesionālais sports. (..) Kopumā ir industrija, izveidota ap popkultūru, kura diezgan mērķtiecīgi apstrādā šos jaunos cilvēkus, kuri ir talantīgi, saņem lielas algas un kontraktus."

Protams, konkrētajā gadījumā, kas saistīts ar apsūdzībām izvarošanā, tiek apsūdzēti visi – sākot no basketbola kluba prezidenta un beidzot ar durvju sargu. Bet katrā ziņā tas loks, kurā viena puse grib paņemt lielu naudu, ir ārkārtīgi liels.

Izskatās, ka šis notikums iegriežas stadijā, kad izvarots tiek arī Porziņģis. Jo stāsts ir par reputāciju. Skaidrs, ka Ņujorkas prese no šī barojas.

Manuprāt, galvenā indikācija ir tā, ka šobrīd Nacionālās basketbola asociācijas spēlētāju asociācija nostājas Kristapa pusē. Jo šī organizācija nevar riskēt ar reputāciju tik ļoti, lai nostātos cilvēka pusē, kas ir veicis noziegumu. Viņi to nekad nedarītu. Ja organizācija to ir paziņojusi, tas nozīmē, ka viņiem ir vairāk informācijas, nekā mēs publiski zinām. Tā ir laba mācība Kristapam. No otras puses, tā cena ir diezgan augsta. Ej un tagad iestāsti – bija vai nebija.

Acīmredzot šis cilvēks redz, ka neizdosies ar šantāžas palīdzību piespiest samaksāt, tādēļ ies šo pēdējo izmisuma ceļu, atstājot aizdomas.

Bet visvairāk man ir žēl Kristapa mammas, jo tas cilvēciski skar arī ģimeni. Ej un tagad taisnojies.

Ņujorkai ir ārkārtīgi smagi pārdzīvot, ka pietiekami jauns un talantīgs, un visādā ziņā kārtīgs cilvēks, kurš līdz šim ir bijis ar nevainojamu reputāciju gan laukumā, gan ārpus tā, paziņo, ka negrib spēlēt Ņujorkā. Negrib atrasties tajā vidē, kurā, kā paši ņujorkieši uzskata, visi grib būt.

Bet tā jau nav. Būtībā viņi jau nevar pārdzīvot, ka viens jauns cilvēks pasaka, ka nemaz negrib šeit atrasties, jo neredz to lietu, perspektīvu vai nākotni komandai, kura ir gan daudz devusi, gan arī solījusi un apskādējusi.

Arī tas, ka Nacionālās basketbola asociācijas arodbiedrība nostājas Kristapa pusē, ir vēstījums, ka kopumā šis incidents ir izsmelts.

Fotogalerija: Kristaps Porziņģis - jaunais Dalasas "Mavericks" basketbolists

Jau ziņots, ka 23 gadus vecais Porziņģis tiek apsūdzēts pirms nedaudz vairāk nekā gada veiktā izvarošanā, tomēr latvieša pārstāvji it kā cietušo sievieti vaino naudas izspiešanā.

Informāciju par apsūdzībām izvarošanā sestdien publicēja laikraksts "The New York Post", kas jau iepriekš nav vairījies no neviennozīmīgu rakstu publicēšanas tieši Porziņģa sakarā. Medijs ziņoja, ka latvietis pēc liktenīgās pagājušā gada 7. februāra NBA spēles pret Milvoki "Bucks", kurā vēl tā brīža Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis kaimiņieni un viņu izvarojis. Šādas liecības Ņujorkas policijai sniegusi pati sieviete, bet varasiestādes ir sākušas izmeklēšanu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu