Ostapenko pārtraukusi sadarbību ar savu treneri Shapu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko pārtraukusi sadarbību ar Nīderlandes treneri Glenu Shapu.

Šo sezonu Ostapenko nav uzsākusi pārāk veiksmīgi, jo tikai šonedēļ Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīrā Latvijas tenisistei izdevās uzvarēt divus mačus pēc kārtas. Rangā viņa pašlaik izslīdējusi no pirmā trīsdesmitnieka, pagaidām ierindojoties 31.pozīcijā.

Intervijā, kas publicēta WTA mājaslapā, Ostapenko atklāja, ka pārtraukta sadarbība ar Shapu, kurš Latvijas tenisistes komandā iesaistījās pagājušā gada vidū.

"Pagaidām mani apmierina esošā situācija," teica Ostapenko, kuru tagad trenējot tikai māte Jeļena Jakovļeva. "Mamma mani pazīst vislabāk, turklāt zina mani jau kopš dzimšanas. Viņa ir cilvēks, kurš var man palīdzēt visvairāk, jo man ir jājūtas komfortabli ar cilvēku, ar ko strādāju."

Pērn Ostapenko neaizstāvēja Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu, bet sezonas izskaņā viņu nomocīja rokas trauma, kas liegusi pilnvērtīgi sagatavoties šai sezonai.

"Zināju, ka neesmu gatava šai sezonai par visiem 100%, man neizdevās aizvadīt pilnvērtīgu pirmssezonu. Tomēr es šodien necenšos to kompensēt, vienkārši mēģinu tikt atpakaļ formā, turklāt man ļoti patīk spēlēt uz māla seguma," pauda Ostapenko. "Šobrīd jūtos krietni labāk, man ir lielāka pārliecība, tomēr jūtu, ka varu kļūt vēl labāka."

Latvijas tenisiste norādīja, ka kortā viņai jāatgūst bezbailība. "Šobrīd esmu citādākā situācijā, ņemot vērām manu vietu rangā un to, ka esmu izcīnījusi "Grand Slam" titulu."

Tieši bezbailība Ostapenko palīdzējusi 2017.gadā uzvarēt Francijas atklātajā čempionātā.

"Svarīgākā lieta ir atgūt bezbailību. Francijas atklātajā čempionātā par katru cenu centos trāpīt katrai bumbiņai un cīnījos līdz galam. Es toreiz nedomāju pārāk daudz, bet pēc tam daudz kas manā dzīvē mainījās. Izspēļu laikā es tagad domāju krietni vairāk," neslēpa Ostapenko. "Cenšos no tā atbrīvoties un kļūt bezbailīgāka, kā arī spēlēt tā, kā to darīju Francijas atklātajā čempionātā."

Ostapenko ceturtdien izstājās no Čārlstonas turnīra, jo astotdaļfinālā zaudēja ASV tenisistei Medisonai Kīzai, kura ir WTA rangā atrodas 18.vietā un turnīrā saņēmusi astoto numuru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu