Ogrē pie koka piesietu mežā atrod suni; īpašniekus izdodas noskaidrot (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mežs; ilustratīvs foto.
Mežs; ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ogrē kādā mežā atrasts pie koka piesiets un pamests suns, kura īpašniekus ir izdevies noskaidrot, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Ogres dzīvnieku patversmes vadītāja stāsta, ka suns patversmes darbiniekiem ir labi zināms.

Mājdzīvnieks, kura vārds ir Bartalamejs vai Bārtiņš, pagājušā gada jūnijā jau nonāca patversme. Tolaik mūžībā aizgāja suņa saimniece, bet radinieki par suni vairs nav varējuši parūpēties.

Pēc septiņiem mēnešiem par suņa saimnieci kļuva bijušās īpašnieces pilngadīgā mazmeita.

"Viņa stāstīja, ka tagad radusies iespēja paņemt suni, jo ir pārvākusies. Pamata viņai nedot suni nebija," pastāstīja Ogres dzīvnieku patversmes vadītāja Sabīne Baltkāja-Rihtere. "Intuīcija priekšā teica, ka varbūt nevajag. Pēc tam redzējām, ka suns tiek staidzināts, izskatās kopts, barots. Izskatījās, ka viss ir kārtībā."

Pie jaunajiem saimniekiem Bartalamejs gan pavadīja vien 26 dienas, līdz tika atrasts mežā. Suņa saimniece uz TV3 raidījuma mēģinājumiem sazināties nereaģēja.

Pēc aculiecinieku sniegtās informācijas, deviņus gadus vecais suns bija piesiets pie koka vairākas stundas. Suns tika atrasts tikai pateicoties skaļajai riešanai, ko sadzirdēja kāds garāmgājējs.

"Bez tabu" gan izdodas sazināties ar suņa īpašnieces vīru, kurš atklāj, ka attiecības ir gandrīz izjukušas. Suns pazuda dienā, kad pārim bijis konflikts. 

"Kamēr skaidrojām attiecības, viņš izrāvās no pavadas. Nepievērsu uzmanību. Domāju, ka pēc tam savākšu," atklāj suņa īpašnieces vīrs Dairis.

Par suni Dairis sāka interesēties nākamajā diena, bet viņa sieva vēl vēlāk.

Par piesieto suni policija saņēmusi vairākus iesniegumus, tamdēļ tiks izvērtēta īpašnieces atbildība. Precīzāk, tiks izvērtēts, vai īpašniece pārkāpusi dzīvnieka turēšanas noteikumus, par ko pienākas sods no 7 līdz 350 eiro, atklāja Valsts policijas Ogres iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Atis Ratnieks.

Bartalameja īpašnieces vīrs TV3 raidījumam "Bez tabu" pauda, ka ir gatavs ņemt suni savā aprūpē.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu