Sākusies ceļu remontdarbu sezona; Latvijā ieviesti jauni satiksmes ierobežojumi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
STOP zīme
STOP zīme Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts autoceļu tīklā ir sākusies būvdarbu sezona un autobraucējiem jārēķinās, ka vietām jau ir ieviesti satiksmes ierobežojumi, piemēram, tādi noteikti uz Vidzemes šosejas Sēnītes posmā, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Pēc LVC sniegtās informācijas, ir sākušies pārbūves darbi uz Vidzemes šosejas, posmā no Garkalnes līdz Sēnītei, tāpēc tur vietām noteikts ātruma ierobežojums līdz 70 kilometriem stundā (km/h). Tāpat uz Vidzemes šosejas Vaivē turpinās Kaķupītes caurtekas krasta nostiprinājumu izbūve. Satiksme būvdarbu zonā tiek regulēta ar luksoforu.

Latgalē uz Daugavpils apvedceļa, posmā no Kalkūniem līdz Sventei, notiek asfalta segas pārbūves darbi.

Būvdarbu zonā ir četri luksoforu posmi un tās izbraukšana prasa pusstundu.

Uz autoceļa Gulbene-Balvi, posmā no Gulbenes līdz Kazupei, satiksme vienā posmā tiek regulēta ar luksoforu. Arī šī posma izbraukšana prasa gandrīz pusstundu. Savukārt uz autoceļa Rēzekne-Daugavpils sākusies tilta pār Rušenīcu pārbūve. Tilta pieejās pagaidām ir ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h.

Kurzemē uz autoceļa Talsi-Kuldīga ir sākušies pārvada pār Ventspils šoseju remontdarbi. Pārvada pieejās ir ātruma ierobežojums 50 km/h.

LVC atgādina autovadītājiem, ka pavasara atkušņa un nokrišņu laikā atsevišķos grants autoceļu posmos ir iestājies šķīdonis un tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi - tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām. Patlaban pagaidu masas ierobežojumi šķīdoņa dēļ ir ieviesti 801 posmā visā valsts teritorijā.

Visvairāk masas ierobežojumu ir Cēsu apkārtnē - 114 posmos, Jēkabpils apkārtnē - 61 posmā, Valmieras apkārtnē - 57 posmos, Alūksnes apkārtnē - 52 posmos, Madonas apkārtnē - 49 posmos, Ludzas un Dagdas apkārtnē - pa 48 posmiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu