Uz Krievijas-Latvijas robežas noķerts šoferis ar paslēptiem kalašņikova durkļiem (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kalašņikova automāta durkļi
Kalašņikova automāta durkļi Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ceturtdien, 4. aprīlī, uz Krievijas-Latvijas robežas, robežsardzes uzmanību piesaistīja kāds autovadītājs, kurš no Krievijas atgriezās Latvijā. Pārbaudot mašīnu, atklājās, ka vīrietis centies valstī ievest vairākus aukstos ieročus - kalašņikova automāta durkļus, vēsta raidījums "Degpunktā".

Šādu lietu pārvadāšana nav aizliegta, bet sakarā ar to, ka šoferis tās ir slēpis zem mašīnas dekoratīvajiem paneļiem, viņš ir ticis aizturēts, ziņots sižetā.

Aizdomīgajam kravas spēkratam esot bijusi Latvijas valsts reģistrācijas numurzīme, pēc muitnieku mašīnas izmeklēšanas, aukstie ieroči esot atrasti zem dekoratīvā auto paneļa un paslēpti plastikāta maisos. Melnajos iepakojumus atrādās aukstie ieroči, proti durkļi. 

Automašīna esot nekavējoties aizsūtīta uz padziļinātu pārbaudi, bet šoferis palūgts uzkavēties, vēstīts "Degpunktā".

Kā izrādās, kalašņikova automāta durkļiem neesot nepieciešama kāda speciāla atļauja, lai tos pārvestu pār robežu, tāpēc šoferis ilgi neesot ticis aizturēts, ziņots raidījumā.

Kravas automašīnas šoferis muitniekiem paskaidrojis, ka asos priekšmetus vedis mājas, lai pievienotu tos personīgajai kolekcijai un esot cerējis uz muitnieku neuzmanību, kuri neatradīs priekšmetus. Šoferis slēpa durkļus, jo neesot iepriekš noskaidrojis, vai šīs lietas drīkst pārvest pāri robežai.

Ja cilvēkam nav iespēju painteresēties par "bīstamas kravas" pārvešanas atļaujām telefoniski vai internetā, tad to var izdarīt arī muitā, uzrādot mantas robežsargiem pirms robežas šķērsošanas, ieteikusi robežsardze raidījumā "Degpunktā".

Ja konfiscēto durkļu vērtība nepārsniegs atļauto 300 eiro limitu, tad tie tikšot atgriezti īpašniekam, taču par ieroču slēpšanu autovadītājam tāpat būšot jāstājās likuma priekšā, vēsta raidījums.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu