Putins sarunā ar Kaljulaidu kliedēs igauņu bažas: Krievija savus kaimiņus neapdraud (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: REUTERS/EPA/AP

Tikšanās laikā ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlas kliedēt igauņu bažas drošības jautājumā, jo Krievija savus kaimiņus neapdraudot, taču nekādi konkrēti citi lēmumi neesot sagaidāmi, tā vēstīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs igauņu laikrakstam "Postimees".

Uz „Postimees« vaicāto, kādi jautājumi šajās sarunās tiks apspriesti, Peskovs atbildēja: „Igaunijā valda zināmas bažas attiecībā uz drošību. Pēc mūsu domām tās ir pilnīgi nepamatotas. Krievija jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka neapdraud savus kaimiņus».

„Ļoti svarīgi ir sarunāties«, - skaidroja Peskovs, uzsverot, ka tas arī ir galvenais iemesls, kādēļ Kremlis piekritis pirmo reizi pēdējo 11 gadu laikā sarīkot divpusēju Igaunijas un Krievijas prezidentu tikšanos.

„Tikšanās nolūks ir tuvāk iepazīties un apspriest aktuālus jautājumus», piebilda Peskovs. Pēc viņa domām, nekādi konkrēti lēmumi šajās sarunās nav gaidāmi.

Iepriekšējo reizi abu valstu prezidenti tikās 2008.gadā, kad vispasaules somugru kongresā Tomasam Hendrikam Ilvesam bija saruna ar Dmitriju Medvedevu.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu