""Saskaņai" būs grūti saglabāt pozīciju politikā." Politologs par Ušakova atstādināšanas sekām (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) atstādināšana no amata un dalība Eiropas Parlamentu (EP) vēlēšanās varētu būtiski ietekmēt varas sadalījumu Rīgas domē, atklājis politologs, sabiedrisko attiecību aģentūras "Mediju tilts" līdzīpašnieks Filips Rajevskis.

Rajevskis pauda, ka šis ir nozīmīgs notikums, jo runa ir par Latvijā lielāko pašvaldību, turklāt tas ietekmēs ne tikai Rīgu, bet arī partijas "Saskaņa" vietu politisko spēku izkārtojumā kopumā.

Rajevskis prognozēja, ka Ušakova atstādināšana, kā arī viņa iespējama ievēlēšana EP būtiski ietekmēs "Saskaņu" kopumā, jo Ušakovs ir partijas līderis un redzamākā figūra.

Politologs piebilda - ja "Saskaņa" nespēs atrast jaudīgu līderi, kurš varētu aizstāt Ušakovu, partijai būs grūti saglabāt savu pozīciju Latvijas politikā.

Vienlaikus Rajevskis neuzskata, ka Ušakova atstādināšana varētu ietekmēt EP vēlēšanu rezultātus. Viņš prognozēja, ka gan "Saskaņa", gan "Attīstībai/Par!" varētu iegūt pa vienam mandātam, un diez vai kāda no partijām iegūs divus mandātus.

Rajevskis domā, ka Rīgas domi gaida nopietnas izmaiņas varas sadalījumā.

Viņš prognozēja, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās "Saskaņa" un GKR nespēs savākt koalīcijai nepieciešamo mandātu skaitu.

» Gandrīz 10 gadi mēra krēslā: kā mainījies Nila Ušakova izskats

Politologs uzskata, ka esošā spēku saglabāšana ir "tuvu nereālam" scenārijam, ņemot vērā partijas "Saskaņa" sarūkošos reitingus.

Rajevskis piebilda, ka turpmākas politiskās ietekmes noturēšanas gan Rīgas domē, gan Saeimā "Saskaņai" būšot liels izaicinājums.

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) izdevis rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

Pūces rīkojumā uzskaitīti vairāki Ušakova kā Rīgas mēra un kā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" kapitāla daļu turētāja pārstāvja izdarīti pārkāpumi.

Pūces rīkojumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā 30 dienu laikā no tā publicēšanas.

Ušakovs publiski paudis, ka gatavojas pārsūdzēt Pūces rīkojumu un ir pārliecināts, ka visi pārmetumi tiesā būs apgāžami. Tāpat bijušais mērs sacīja, ka neviens no Rīgas mēra biroja darbiniekiem netiks atlaists un arī no amata atstādinātais Ušakovs turpinās darbu savā pašreizējā kabinetā.

Ušakovs arī pauda viedokli, ka, neraugoties uz viņa atstādināšanu, domes koalīcija nemainīgi turpinās strādāt kopā un vadīs pašvaldību.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu