Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" nodrošina dalību Stenlija kausa izcīņā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kolumbusas "Blue Jackets" hokejisti
Kolumbusas "Blue Jackets" hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas izlases pirmā vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda piektdien nodrošināja dalību Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

"Blue Jackets" vienība piektdien rezultātā čempionāta mačā izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Ņujorkas "Rangers".

Kolumbusas vienība izslēgšanas turnīru sasniegusi trešo sezonu pēc kārtas.

Lai gan pēcspēles metienos teicami nospēlēja "Blue Jackets" krievu vārtsargs Sergejs Bobrovskis, viņš kļūdījās nepilnas septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām, kad tautieša Pāvela Bučneviča vāji raidīto ripu nejauši ar kājsargu ievirzīja savos vārtos. Tas mājiniekiem ļāva izraut pagarinājumu.

Tiesa, "bullīšos" viesiem izdevās nodrošināt uzvaru.

"Ir atvieglojums pēc tam, kad esi nodrošinājis iespēju cīnīties par Stenlija kausu. Tas ir iemesls, kāpēc mēs spēlējam," pauda "Blue Jackets" kapteinis Niks Folinjo.

Kolumbusas vienība ir uzvarējusi sešas no pēdējām septiņām spēlēm.

"Blue Jackets" ir noslēgusi debitanta līgumu ar Merzļikinu, tomēr viņš trenējas individuāli ar komandas vārtsargu treneri. Sagaidāms, ka viņš NHL šosezon nedebitēs, bet toties varētu palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā.

Tikmēr Stenlija kausa izcīņā neiekļuvusī Čikāgas "Blackhawks" piektdien savā laukumā ar 6:1 (1:0, 3:0, 2:1) sagrāva Dalasas "Stars", kas spēlēs izslēgšanas turnīrā.

Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Patriks Keins.

Vēl vienā piektdienas mačā vārtsargs Džons Gibsons atvairīja 44 metienus, kamēr viņa pārstāvētā Anaheimas "Ducks" savu skatītāju priekšā ar 5:2 (1:1, 2:0, 2:1) apspēlēja Losandželosas "Kings".

"Ducks" vienība ir vienīgā līgā, kura savu sezonu ir noslēgusi, jo tai secen ies arī dalība Stenlija kausā.

Regulārā čempionāta pēdējie mači tiks aizvadīti sestdien, bet Stenlija kausa izcīņai starts tiks dots 10.aprīlī.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 126 punktiem 81 mačā atrodas Tampabejas "Lightning", bet tai ar 107 punktiem seko Bostonas "Bruins".

Savukārt sestā ar 99 punktiem 81 spēlē ir uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", bet astoto pozīciju ar 96 punktiem 81 duelī ieņem Kolumbusas "Blue Jackets".

Vēl 14.vietā ar 74 punktiem 81 cīņā ir uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kamēr pēdējā starp 16 vienībām ar 64 punktiem ir Otavas "Senators", ko pārstāv cits uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 107 punktiem 81 mačā atrodas Kalgari "Flames", kas par astoņiem punktiem apsteidz Sanhosē "Sharks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu