Mantoti uzņēmumi un laulības šķiršanas vienošanās - kuras ir bagātākās sievietes pasaulē?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss un viņa bijusī sieva Makenzija
"Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss un viņa bijusī sieva Makenzija Foto: Reuters/ScanPix

Kad šķīrās ASV interneta tirdzniecības milža "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss un viņa bijusī sieva Makenzija, tika noslēgta vēsturē lielākā laulības šķiršanas vienošanās. Žurnāls "Forbes" informēja, ka pēc šīs šķiršanās vienošanās Makenzija Bezosa ir kļuvusi par trešo bagātāko sievieti pasaulē. 

Makenzija Bezosa kontrolēs 4% no uzņēmuma apgrozībā esošajām parastajām akcijām. Ņemot vērā to pašreizējo cenu, viņai piederēs akcijas 35,6 miljardu dolāru vērtībā.

» "Amazon" dibinātājs Bezoss un bijusī sieva noslēdz vēsturē lielāko šķiršanās vienošanos

Raidsabiedrība BBC apkopojusi pašas bagātākās sievietes pasaulē, un skaidro, kā viņas nopelnīja savu vietu pasaules naudīgāko topā.

1. Fransuāza Betankūra Meiersa

Bagātības apmērs: 49.3 miljardi dolāru

Meiersa ir pati bagātākā sieviete un 15. bagātākā persona pasaulē. Viņa ir franču kosmētikas giganta "L'Oréal" mantiniece, kurai, kopā ar ģimeni, pieder 33% no šī uzņēmuma. 65 gadus vecā Fransuāza mantoja bagātību no savas mātes, kura 2017. gadā nomira no vecuma.

Betankūra Meiersa darbojas akadēmiskajā vidē un ir publicējusi vairākas grāmatas par grieķu dieviem un kristiešu attiecībām ar ebrejiem.

2. Elisa Voltone

Bagātības apmērs: 44.4 miljardi dolāru

Voltone ir 17. bagātākā persona pasaulē. 69 gadus vecā sieviete ir vienīgā ASV lielveikalu giganta "Walmart" dibinātāja Sema Voltona meita. Tomēr, atšķirībā no saviem diviem brāļiem, viņa ģimenes biznesu iemainījusi pret mākslu, kļūstot par muzeja "Crystal Bridges Museum of American Art" priekšsēdētāju dzimtajā Arkanzas pilsētā Bentovilā.

3. Makenzija Bezosa

Bagātības apmērs: 35.6 miljardi dolāru (summa no "Amazon" akcijām, tomēr tiek pieļauts, ka viņas patiesā bagātība varētu būt vēl lielāka)

48 gadus vecajai sievietei ir četri bērni, kuri dzimuši laulībā ar Džefu Bezosu. Viņi iepazinās, strādājot kopā riska ieguldījumu fondos un apprecējās 1993. gadā. Makenzija arī bija viena no pirmajām "Amazon" darbiniecēm - viņa pildīja grāmatvedes pienākumus.

Bezosa arī izveidojusi organizāciju "Bystander Revolution", kas cīnās ar apcelšanu skolās un veicina "laipnības, drosmes un sapratnes paradumus".

4. Žaklīna Marsa

Bagātības apmērs: 23.9 miljardi dolāru

79 gadus vecajai sieviete pieder trešdaļa no uzņēmuma "Mars", lielākā saldumu ražotāja pasaulē, kuru 1911. gadā izveidoja viņas vectēvs Franks. Žaklīna strādāja ģimenes uzņēmumā teju 20 gadus, līdz pameta to 2016. gadā.

Tagad viņa tiek dēvēta par filantropu un darbojas Vašingtonas Nacionālās operas un Nacionālā arhīva valdēs.

5. Jana Huijana

Bagātības apmērs: 22.1 miljardi dolāru

Ar šādu bagātības apmēru Jana kļuvusi par pašu bagātāko sievieti Ķīnā. 37 gadus vecajai sievietei pieder lielākā daļa akciju Ķīnas nekustamā īpašuma būvniecības giganta "Country Garden Holdings" uzņēmumā. Huijana absolvējusi Ohaio štata universitāti un lielāko daļu no uzņēmuma mantojusi no sava tēva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu