Egila Levita Valsts prezidenta kandidatūrai opozīcija gatavo konkurentu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits.
Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits. Foto: Ieva Lūka/LETA

Egilam Levitam Valsts prezidenta amata kandidatūrai atbalstu līdz šim ir paudušas trīs koalīcijas partijas, taču opozīcija solot alternatīvu kandidatūru, kas būšot visnotaļ spēcīga, tā tiek vēstīts TV3 ziņās. 

Levita konkurentu, kura vārds tiek rūpīgi slēpts, iespējams varētu atbalstīt arī iekšējo konfliktu nomocītās „KPV LV” frakcijas deputāti, atklāj TV3 ziņas.

Pēc Nacionālās Apvienības un „Jaunās Konservatīvās partijas” (JKP) šonedēļ atbalstu Egilam Levitam pauda arī trešais koalīcijas partneris – liberāli noskaņotā „Attīstībai”/Par!, kura solot viņam atbalstu par spīti tam, ka ne visos jautājumos viedoklis sakrīt.

„Attīstībai”/Par! līderis Danliels Pavļuts pauž viedokli, ka Egils Levits ir ļoti labs kandidāts, labākais no pašlaik pieejamajiem, un viņa apstiprināšana Valsts prezidenta amatā būtu liels solis uz priekšu.

„Jaunā Vienotība” Egilam Levitam līdz šim ir paudusi neoficiālu atbalstu, jo piekrīt uzskatam, ka koalīcijai ir vajadzīgs vienots kandidāts un tagad šis kandidāts ir iezīmējies.

Pieskaitot „Jauno Vienotību”, Egilam Levitam Saeimā būtu garantētas 50 balsis, taču šaubas par to, vai viņš būtu labākais kandidāts, ir radušās iekšējo konfliktu nomocītajā „KPV LV”. Lai gan partijas līderis Artuss Kaimiņš Levita kandidatūru atbalsta, frakcijas vairākumam esot aizvainojums par Levita izteikumiem, kurus viņš „KPV LV” veltīja pirms vēlēšanām.

Nopietnu alternatīvu Egilam Levitam esot atradusi „Saskaņa”.

Tās pārstāvis Valērijs Agešins TV3 Ziņām apgalvoja, ka pašlaik notiekot intensīvas konsultācijas par kandidātu, kuru virzīšot opozīcija vai kāda no opozīcijā esošajām partijām. Agešins norāda, ka, iespējams, šis cilvēks ir lietpratējs savā nozarē un amatā, ar partijām nesaistīta persona un bez šaubām Latvijas valsts patriots. Līdz ar to viņš pieļauj, ka šo kandidātu varētu atbalstīt ne tikai „Saskaņa” vai ZZS, bet arī citu partiju pārstāvji.

To, ka alternatīva Egilam Levitam būs, TV3 uzsvēra arī ZZS līderis Armands Krauze. Viņš arī piebilda, ka partija vēl nav pieņēmusi oficiālu lēmumu augstajam amatam atkārtoti nevirzīt Raimondu Vējoni.

Satraukumu par opozīcijas aktivitātēm neslēpj koalīcijas partneri, kuri gan uzskata, ka arī bez „KPV LV” atbalsta Levits kļūs par Valsts prezidentu.

Pats Levits joprojām uzstāj, ka par kandidātu šim postenim ir gatavs kļūt tikai tad, ja atbalstu viņam paudīs visas koalīcijas partijas.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu