Olainē plāno izveidot rotācijas apli Zeiferta un Zemgales ielas krustojumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai uzlabotu satiksmes drošību, Olainē, Zeiferta un Zemgales ielas krustojumā, tiek plānots veikt satiksmes organizācijas izmaiņas, ieviešot rotācijas apli, norāda Olaines novada pašvaldībā.

Paredzams, ka izmaiņas atvieglos satiksmes plūsmu - īpaši rīta un vakara stundās, kad satiksme šajā krustojumā ir intensīvāka -, kā arī uzlabos kopējo satiksmes drošību, kas ir svarīgi, ņemot vērā tuvumā esošās izglītības iestādes.

Satiksmes plūsmas un drošības uzlabošanai tika meklēts risinājums, kas ietilptu esošajās krustojuma robežās, lai nebūtu jāveic vērienīgi pārbūves darbi. Secināts, ka izvēlētais risinājums - mini rotācijas aplis - nav darbietilpīgs un līdz ar to ir arī salīdzinoši lēts risinājums.

Izvēloties risinājumu, ņemta vērā arī pozitīvā pieredze Rietumeiropā un ASV mini rotācijas apļu ekspluatācijā nelielās pilsētās un fakts, ka šīs izmaiņas neierobežo lielgabarīta transporta pārvietošanos.

Rotācijas apļa ieviešanai pašvaldības budžetā ieplānoti 15 000 eiro.

Darbi rotācijas apļa izveidošanai tiks sākti vasaras sākumā - paralēli Zemgales ielas asfaltbetona seguma virskārtas atjaunošanas darbiem.

Darbi ietvers jaunu ceļazīmju uzstādīšanu, horizontālo apzīmējumu uzklāšanu un asfaltbetona seguma atjaunošanu krustojuma zonā un tā pieejās.

Krustojumu nav paredzēts pilnībā pārbūvēt, bet tikai izmainīt satiksmes organizāciju, uzstādot ceļazīmes un ceļa apzīmējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu