Liepājā izglābto pūcēnu baro ar kaķiem atņemtām pelēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FOTO: Ekrānuzņēmums no video

Piektdien, 5. aprīlī, uz Rīgas zoodārza filiāli “Cīruļi” apgūt lidotprasmi devās meža pūces mazulis, kas pirms pāris nedēļām izglābts Liepājā, vēsta "TV Kurzeme". Mazulis plašāku sabiedrības ievērību izpelnījās ar sava cilvēka drauga, vetārsta, lūgumu tam nest peles.

Rūpes par pūces mazuli uzņēmies vetārsts Dzintars Tīds. Dabā gan putni pārsvarā pārtiek no sīkajiem grauzējiem, taču tādu klīnikā neesot, tādēļ vetārsts pirms kāda laika aicināja iedzīvotājus atnest slazdos noķertās peles un žurkas.

» "Ja esat noķēruši peli, nesiet to pūces mazulim!" Veterinārārsts aicina palīdzēt Liepājā izglābtam pūcēnam

Video: Liepājā izglābtais pūces mazulis

“Mēs pārprasījām, vai tās ir lamatiņās. Lai gan šeit arī bija interesanti, ka puse peļu, kas tika pie mums atnestas, tika atņemtas kaķiem. Nevis īsti lamatiņās noķertas, bet to, ko ir noķēruši kaķi,” atklājis vetārsts.

Pūcēns jau esot krietni paaudzies, uz drīzumā sākšot lidot.

"Viņam jau ir cits kāju tvēriens, jau tā nepatīkami turēt uz rokas ir viņu, jo tie nagi iecērtas tomēr diezgan sāpīgi. Nu jau ir kārtīgi izaugušas spalvas, viņš jau vēlas lidot," atklājis Tīds. Nu aktīvais pūcēns tiek pārvests uz Rīgas zoodārza filiāles "Cīruļi" plēsīgo putnu kompleksu.

"Tur viņš tiks nodots putnkopja Aigara Gulbja apkopē. Zinot iepriekš, ka ar viņu viss ir kārtībā, ka viņš normāli barojas, mēģināsim viņu audzināt tālāk it kā mazāk saistībā ar cilvēku," stāsta "Cīruļu" vadītājs Arnis Bergmanis.

Savukārt ornitologs Kārlis Millers "TV Kurzeme" atklāj, ka neatbalsta cilvēku izvēli nogādāt pūču mazuli klīnikā. 

Pūčulēni, kas ir paaugušies, mākot rāpties kokos, taču jaunākiem nepieciešama vide kur paslēpties.

"Šādā izmērā esoši putni ir spējīgi jau pārvietoties pa vertikāli. Tas nozīmē, ka, lai cik neticami tas neizklausītos, šis cālis, izmantojot nagus un knābi, spēj uzrāpties pa stumbru augšā līdz kādai drošākai vietai. Parks ir nopļauts, parks ir līdzens, cālim būtībā nav kur paslēpties," stāstījis Millers.

Plānots, ka pūču mazulis Rīgas zoodārza filiālē "Cīruļi" uzturēsies kādus divus mēnešus, taču tas, vai viņu varēs palaist savvaļā, vēl nav zināms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu