Tampabejas "Lightning" atkārto NHL uzvaru rekordu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ņikita Kučerovs un Tūka Rasks
Ņikita Kučerovs un Tūka Rasks Foto: AP/Scanpix

Tampabejas "Lightning" komanda sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta noslēdzošajā spēlē izcīnīja uzvaru, pamatturnīru noslēdzot ar 62 panākumiem, kas ir atkārtots rekords.

"Lightning" Austrumu konferences milžu cīņā viesos ar 6:3 (0:2, 3:0, 3:1) pārspēja Bostonas "Bruins" hokejistus.

Pirms 23 gadiem 63 uzvaras regulārajā čempionātā svinēja arī Detroitas "Red Wings" komanda. Sešas no 62 uzvarām "Lightning" guva pēcspēles metienu sērijās, kas NHL tika ieviestas pirms 13 gadiem.

Tikmēr "Lightning" uzbrukuma līderis Ņikita Kučerovs sezonu noslēdza kā NHL ražīgākais spēlētājs - krievu uzbrucējs 82 spēlēs guva 41 vārtus un veica 87 rezultatīvas piespēles. Ar 128 punktiem viņš kļuva par Krievijas rezultatīvāko spēlētāju vienas sezonas ietvaros, jo iepriekšējais rekordists Aleksandrs Mogiļnijs pirms 26 gadiem iekrāja 127 punktus.

Savukārt astoto reizi kā līgas labākais vārtu guvējs regulāro turnīru noslēdzis Kučerova tautietis Aleksandr Ovečkins, kurš šosezon pretinieku vārtsargus sarūgtināja 51 reizi. Viņš par to saņems Morisa Rišāra balvu.

Ovečkins gan sestdien palika "sausā", viņa pārstāvētajai Stenlija kausa čempionei Vašingtonas "Capitals" savā laukumā ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) zaudējot Ņujorkas "Islanders" vienībai.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Valteri Filpula, bet "sauso" uzvaru svinēja vārtsargs Robins Lēners, kurš atvairīja visas 29 pretinieku mestās ripas.

Tikmēr spožu debiju NHL piedzīvoja 20 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Raiens Pēlings, kurš jau pirmajā mačā izcēlās ar "hat-trick" un uzvaru nesošo "bullīti". Pēlinga pārstāvētā Monreālas "Canadiens" sestdienas rezultatīvākajā mačā mājās ar 6:5 (1:2, 3:2, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā guva virsroku pār Toronto "Maple Leafs".

Citā mačā savainojumu guva kanādiešu zvaigzne Konors Makdeivids, kura pārstāvētā Edmontonas "Oilers" viesos ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Kalgari "Flames".

Tiesa, 22 gadus vecā uzbrucēja kreisajai kājai pirmajās pārbaudēs netika konstatēta nopietna trauma.

"Oilers" komandā vienus no vārtiem guva Leons Draizaitls, kurš sezonas griezumā tikai par vienu precīzu metienu atpalika no Ovečkina.

Tikmēr uzvaras vārtus pagarinājumā guva Treviss Zajacs, kurš palīdzēja Ņūdžersijas "Devils" viesos ar 4:3 (1:0, 2:1, 0:2, 1:0) pārspēt Floridas "Panthers".

Tāpat kā "Islanders", "sauso" uzvaru svinēja arī Dalasas "Stars", kas mājās ar 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) uzveica Minesotas "Wild". Uzvarētājiem divus vārtus guva Tailers Segins, bet vārtsargs Bens Bišops tvēra visas 22 pretinieku mestās ripas.

Uzvaru sestdien svinēja arī Rietumu konferences vājākā komanda Losandželosas "Kings", kas savā laukumā ar 5:2 (2:0, 1:2, 2:0) pārspēja pērnā gada Stenlija kausa finālisti Vegasas "Golden Knights". "Kings" komandā divus vārtus guva Iļja Kovaļčuks.

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien guva vārtus savā sezonas pēdējā spēlē, viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" komandai izcīnot uzvaru. "Sabres" viesos ar 7:1 (2:1, 3:0, 2:0) sagrāva Detroitas "Red Wings" komandu.

Tikmēr uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda sestdien savā laukumā ar 3:4 (1:1, 0:0, 2:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Ņujorkas "Rangers" komandai. "Rangers" uzvaras vārtus iemeta Raiens Stroms.

Citā mačā vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 6:2 (3:0, 1:1, 2:1) pārspēja Otavas "Senators", kuras paspārnē ir uzbrucējs Rūdolfs Balcers. Merzļikins šobrīd piedalās tikai treniņos, bet Balcers pirms regulārā čempionāta pēdējās spēlēs tika nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL).

"Blue Jackets" rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Pjērs Liks Dibuā.

Vēl sestdien Karolīnas "Hurricanes" viesos ar 4:3 (3:1, 1:2, 0:0) pārspēja Filadelfijas "Flyers", Vinipegas "Jets" izbraukumā ar 4:2 (1:1, 3:0, 0:1) uzveica Arizonas "Coyotes", Nešvilas "Predators" mājās ar 5:2 (0:2, 2:0, 3:0) apspēlēja Čikāgas "Blackhawks", Sanhosē "Sharks" savu līdzjutēju priekšā ar 5:2 (2:1, 1:1, 2:0) uzvarēja Kolorādo "Avalanche", bet Sentluisas "Blues" savā frontē ar 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā tika galā ar Vankūveras "Canucks".

Austrumu konferences un visā līgā regulārajā čempionātā ar 128 punktiem 82 mačos uzvarēja Tampabejas "Lightning", bet tai ar 107 punktiem sekoja Bostonas "Bruins".

Savukārt sestā ar 100 punktiem bija Pitsburgas "Penguins", bet astoto pozīciju ar 98 punktiem ieņēma Kolumbusas "Blue Jackets" Vēl 13.vietā ar 76 punktiem bija Bufalo "Sabres", kamēr pēdējā starp 16 vienībām ar 64 punktiem bija Otavas "Senators".

Tikmēr Rietumu konferencē ar 81 punktu uzvarēja Kalgari "Flames", kas par sešiem punktiem apsteidza Sanhosē "Sharks".

Stenlija kausa izcīņā Austrumu konferencē ceturtdaļfinālos tiksies:

  • Tampabejas "Lightning" ar Kolumbusas "Blue Jackets"; 
  • Bostonas "Bruins" ar Toronto "Maple Leafs";
  • Vašingtonas "Capitals" ar Karolīnas "Hurricanes";
  • Ņujorkas "Islanders" ar Pitsburgas "Penguins".

Savukārt Rietumos spēkosies:

  • Kalgari "Flames" ar Kolorādo "Avalanche";
  • Sanhosē "Sharks" ar Vegasas "Golden Knights";
  • Nešvilas "Predators" ar Dalasas "Stars";
  • Vinipegas "Jets" ar Sentluisas "Blues".
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu