"Novičok" upuris Roulijs ticies ar Krievijas vēstnieku Lielbritānijā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Brits Čārlijs Roulijs, kurš pagājušajā gadā saindējās ar nervus paralizējošo vielu "Novičok", sestdien ticies ar Krievijas vēstnieku Lielbritānijā, ziņo laikraksts "Sunday Mirror".

45 gadus vecais Roulijs, kura partnere Dona Stērdžesa pēc saindēšanās ar "Novičok" nomira, sestdien tikās ar Krievijas vēstnieku Aleksandru Jakovenko, ziņo "Sunday Mirror".

Laikraksts vēsta, ka tikšanās notikusi Krievijas vēstniecībā Londonā un ilgusi 90 minūtes.

Arī Krievijas televīzija ziņoja, ka šāda tikšanās notikusi, apgalvojot, ka Roulijs meklējis atbildes, ko Lielbritānija nav spējusi viņam sniegt.

Roulijs "Sunday Mirror" sacīja, ka jautājis vēstniekam, kādēļ Krievija nogalinājusi viņa draudzeni.

"Bet es nesaņēmu atbildes. Es saņēmu tikai Krievijas propagandu," sacīja Roulijs, piebilstot, ka Jakovenko paskaidrojumi par Krievijas nevainīgumu šajā lietā bijuši smieklīgi.

"Vēstnieks turpināja apgalvot, ka viela noteikti nebija "Novičok", ko viņi bija izstrādājuši, jo, ja tā būtu, tā būtu visus nogalinājusi," sacīja Roulijs.

Roulijs un Stērdžesa, kura dzīvoja netālu no Solsberijas, saslima pagājušā gada 30.jūnijā. Varasiestādes secināja, ka viņi saindējušies ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok", ar ko pirms trim mēnešiem tika saindēts bijušais Krievijas un Lielbritānijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija.

Indīgā viela atradās smaržu pudelītē, ko Roulijs atrada Solsberijā un iedeva Stērdžesai. Sieviete astoņas dienas vēlāk nomira, bet Roulijs pēc divām nedēļām komā atveseļojās.

Skripaļs un viņa meita Jūlija pagājušā gada 4.martā Solsberijā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes secināja, ka Skripaļiem uzbrukts "Novičok". Skripaļi  tika hospitalizēti kritiskā stāvoklī, bet vēlāk atveseļojās.

Lielbritānija apsūdzējusi Skripaļa  un viņa meitas saindēšanā divus Krievijas pilsoņus, kas identificēti kā Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) virsnieki. Rietumi uzskata, ka aiz šī uzbrukuma stāv Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Kremlis visas apsūdzības ir noraidījis.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu