Liepājā uzdarbojas krāpnieki: viens telefona zvans un no konta pazūd 6000 eiro (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Policijas darbinieki dežūrē Brīvības pieminekļa laukumā pirms Leģionāru atceres dienas gājiena.
Policijas darbinieki dežūrē Brīvības pieminekļa laukumā pirms Leģionāru atceres dienas gājiena. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāvji saņēmuši vairākus zvanus un vienu iesniegumu par krāpniecisku shēmu - ļaundari zvana iedzīvotājiem un mēģina no tiem uzzināt internetbankas pieejas datus, vēsta portāls "Liepājniekiem.lv".

"Diemžēl, vienā no gadījumiem zvanītājam krāpšana izdevusies - atbildētājs nosaucis savus bankas datus un "Smart-ID" aplikācijā apstiprinājis darījumu, kā rezultātā no vīrieša bankas konta nozagti 6000 eiro", atklājusi Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Cietušais policijai pastāstījis, ka saņēmis divus zvanus no nepazīstamiem numuriem. Otrā klausules galā sieviete krievu valodā solījusi cietušajam pārskaitīt 420 eiro. Viss kas bijis nepieciešams - bankas lietotāja numurs, ko vīrietis lētticīgi nosaucis. Pēc mirkļa uz vīrieša tālruni pienācis pieprasījums "Smart-ID" lietotnē apstiprināt darbību, ievadot PIN kodu.

Galu galā vīrietis ne tikai nav ticis pie solītās naudas, bet no viņa bankas konta pārskaitīti 6000 eiro. Cietušais apjukumā apstiprinājis šo pārskaitījumu. Pēc mirkļa vīrietis saņēmis vēl vienu zvanu - šoreiz sieviete teikusi, ka, ja viņš vēlas naudu atgūt, tam no sākuma jāpārskaita vēl 4000 eiro.

Šoreiz vīrietis gan sapratis, ka uzdarbojas krāpnieki. Viņš devies uz savas bankas Liepājas filiāli un lūdzis internetbanku slēgt.

"Valsts policija saņēmusi līdzīgas liecības no vairākiem Kurzemes reģiona iedzīvotājiem. Vairums tomēr saprot, ka šī ir krāpnieciska shēma, tādēļ sarunu pārtrauc un vairs uz nepazīstamiem ārvalstu numuriem neatbild," atklājusi policijas pārstāve.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu