Pūce: Informācija par Ušakova, iespējams, pieļautajiem pārkāpumiem nosūtīta KNAB un Ģenerālprokuratūrai (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Foto: Edijs Pālens/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) informāciju par atstādinātā Rīgas mēra Nila Ušakova (S), iespējams, pieļautajiem pārkāpumiem ir nosūtījusi Ģenerālprokuratūrai un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), šorīt, 8. aprīlī, kanālam LNT pastāstīja VARAM ministrs Juris Pūce (AP).

Pūce informēja, ka abas šīs iestādes tiek lūgts vērtēt, vai Ušakova darbībās nav saskatāma kriminālatbildība pēc pantiem par krāpšanu un amatpersonu bezdarbību, kas izraisījusi smagas sekas.

Ministrs atkārtoti apgalvoja, ka ministrijas rīcība pret Ušakovu nav bijusi politiska, jo atklātie pārkāpumi ir ļoti būtiski, likumi pārkāpti vairākkārt un bezkaunīgi, attiecīgi viņš neesot varējis nerīkoties.

Uz norādi, ka viena paša Ušakova atstādināšana būtiskas izmaiņas Rīgas domes valdošās koalīcijas darbā var arī nenest, Pūce pauda nostāju, ka viņa lēmums tomēr ir nozīmīgs, jo demonstrējot nākamajiem Rīgas domes priekšsēdētājiem un jebkuram pašvaldības vadītājam Latvijā, ka likumu pārkāpšana pieļauta netiks.

Pūce uzsvēra, ka visu Rīgas domi atlaist nav bijis iespējams, jo visas pašvaldības darbā likuma pārkāpumi, kas turklāt būtu bijuši būtiski, atklāti netika.

Kā ziņots, Pūce ir izdevis rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

Rīkojumā uzskaitīti vairāki Ušakova kā Rīgas mēra un kā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" kapitāla daļu turētāja pārstāvja izdarīti pārkāpumi.

Šo rīkojumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā 30 dienu laikā no tā publicēšanas.

Ušakovs publiski paudis, ka Pūces rīcību uzskata par politisku un gatavojas pārsūdzēt Pūces rīkojumu un ir pārliecināts, ka visi pārmetumi tiesā būs apgāžami.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu