Mākslas pasaules sensācija: no lopkautuves izglābta mākslinieciska cūka "Pigcasso" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aptuveni trīs gadus pēc paglābšanās no nokļūšanas lopkautuvē Dienvidāfrikā, cūka "Pigcasso" ("Cūkaso") ir kļuvusi par īstu sensāciju mākslas pasaulē  - par godu slavenajam spāņu māksliniekam Pablo Pikaso nosauktā dzīvnieka gleznas tiek pārdotas par tūkstošiem eiro, vēsta "Yahoo News". 

Nesen "Pigcasso" saņēma arī īpašu pasūtījumu no Šveices pulksteņu ražotāja "Swatch", kas paredz izveidot pulksteņa dizainu. 

"Pigcasso" zīmējums tika izmantots īpašā mākslai veltītas pulksteņu sērijas "Swatch Art Special" pulksteņa dizaina veidošanā, iepriekš vēstīja "ArtNews". 

Kā informēja "Swatch", pulksteņa dizainā izmantoto gleznu "Pigcasso" radīja, izmantojot vien savu šņukuru.

"Pigcasso" 2016. gadā no nokļūšanas gaļas pārstrādes uzņēmuma kautuvē Dienvidāfrikā izglāba aktīviste Joanna Lefsone, kura netālu no Keiptaunas ir izveidojusi dzīvnieku patversmi "Farm Shelter". 

Kā stāsta Lefsone, kura arī nodarbojas ar gleznošanu, laika gaitā "Pigcasso" sāka izrādīt interesi par viņas zīmuļiem, otām un krāsām. 

"Tās bija vienas no retajām lietām, kas netika apēstas," žurnālam "National Geographic" stāstīja Lefsone. 

Pagājušā gadā notika pirmā "Pigcasso" personālizstāde, kurai tika dots nosaukums "Oink" ("Ruk"). Šī izstāde tika rādīta arī vairākās Eiropas pilsētās, tostarp Parīzē, Londonā, Berlīnē un Amsterdamā. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu