Dabai draudzīgs piedāvājums - Rīgā sākusi darboties elektrisko skrejriteņu noma (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Testa režīmā Rīgā darbu sākusi elektrisko skrejriteņu noma "Atom", kas pagājušajā gadā ieguva jauno uzņēmēju atbalstam paredzēto pašvaldības finansējumu grantu programmā "Atspēriens", informē Rīgas dome.

Skrejriteņu noma ir pērn dibinātā Latvijas uzņēmuma "Atom" īstenota iecere. Kā informēja uzņēmumā, patlaban velonovietnēs ir izvietoti daži desmiti elektrisko skrejriteņu un to atrašanās vietas tiešsaistē var redzēt aplikācijā "Atom". Pēc brauciena skrejriteni ir iespējams atstāt jebkurā velonovietnē pilsētā.

Pašlaik aplikācija ir pieejama tikai tālruņiem ar iOS programmatūru, taču drīzumā tā būs pieejama arī to tālruņu lietotājiem, kam ir "Android" programmatūra.

Lai sāktu aplikācijas izmantošanu, tajā ir jāreģistrē savs tālruņa numurs, kā arī jāpievieno pases vai identifikācijas kartes fotogrāfija. Profils tiek pārbaudīts un apstiprināts. Ja pārbaude ir veiksmīga, lietotājam aplikācijā kļūst pieejams elektroniskais maks un tas jāpapildina vismaz par pieciem eiro.

Elektriskie skrejriteņi ir pieslēgti pie velonovietnēm vairākās vietās pilsētā un atslēgt tos var, izmantojot aplikāciju. Samaksa tiek iekasēta tikai par to laiku, kad skrejritenis ir izmantots.

0,90 eiro ir nemainīga maksa par brauciena sākšanu, savukārt pēc tam braucējs maksā 0,09 eiro par minūti. Ja skrejritenis ir iznomāts uz vairākām stundām, maksimālā viena brauciena cena ir 14 eiro.

Skrejriteņi pilsētā būs pieejami katru dienu no plkst. 7 līdz plkst. 23. naktī tie tiks nogādāti servisā apkopei un bateriju uzlādēšanai. No rīta elektriskie skrejriteņi tiks nogādāti atpakaļ pieprasītākajās nomas vietās, kuru izvietojumam līdzi sekot varēs aplikācijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu