Krievijas tiesa atbrīvo režisoru Serebreņņikovu no mājas aresta

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kirils Serebreņņikovs.
Kirils Serebreņņikovs. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijā Maskavas pilsētas tiesa godalgoto teātra un kino režisoru Kirilu Serebreņņikovu atbrīvojusi no mājas aresta, pirmdien vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Tiesnesis atcēlis zemākās instances tiesas lēmumu, ar kuru pagājušajā nedēļā Serebreņņikovam mājas arests tika pagarināts vēl uz trim mēnešiem.

Serebreņņikovam mājas arests aizstāts ar citu drošības līdzekli - parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu.

Kā "Interfax" sacījis režisors, viņš bez kavēšanās atgriezīsies darbā.

Daudzkārt godalgotais režisors Serebreņņikovs, kurš iestudējis teātra izrādes arī Latvijā, atradās mājas arestā kopš 2017. gada augusta, kad viņš tika apsūdzēts, ka piesavinājies 133 miljonus rubļu (1,8 miljonus eiro pēc pašreizējā kursa), kas no valsts līdzekļiem piešķirti vienam no Maskavas Gogoļa centra teātra projektiem.

Serebreņņikovs ir šī teātra mākslinieciskais vadītājs.

Prāva šajā lietā sākās 2018. gada novembrī.

Serebreņņikovs apsūdzības noraida, bet Krievijas situācijas pazinēji uzskata, ka apsūdzības ir politiski motivētas, jo Serebreņņikovs atklāti kritizējis prezidenta Vladimira Putina režīma politiku, arī 2014. gadā īstenoto Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu