Amatu pamet LTV valdes priekšsēdētājs Giels (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Televīzijas  valdes priekšsēdētājs Einārs Giels
Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Einārs Giels Foto: Zane Bitere/LETA

Arī par Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāju ieceltais Einārs Giels, kurš iepriekš strādāja par mārketinga tirgus datu analītiķi Latvijas farmācijas kompānijā "Olainfarm", nolēmis atteikties no sava amata.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) aģentūru informēja, ka NEPLP pirmdien tikās ar ieceltajiem LTV valdes locekļiem Eināru Gielu un Evu Juhņēviču un pārrunāja aktuālo situāciju. Pusdienlaikā abi pretendenti informēja par atteikšanos no konkursa kārtībā iegūto amatu ieņemšanas.

"NEPLP izprot un respektē abu pretendentu lēmumu," pauda , piebilstot, ka NEPLP uzskata, ka konkursa norise ir bijusi likumīga.

Kā ziņots, šodien no amata atteicās arī nesen amatā ieceltā LTV valdes locekle digitālās attīstības un satura jautājumos ieceltā Eva Juhņēviča.

» Juhņēviča atsakās no amata LTV valdē

Kā ziņots, NEPLP nolēma LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Gielu, savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Juhņēviču. Abiem izraudzītajiem nav darba pieredzes mediju jomā.

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) aicinājusi NEPLP atcelt lēmumu par LTV valdes locekļu apstiprināšanu un izsludināt atkārtotu konkursu. LŽA uzskata, ka NEPLP izraudzītie jaunie valdes locekļi pēc būtības neatbilst konkursa nosacījumiem un augstajām amata prasībām. "Izraudzītajam valdes priekšsēdētājam nav nekādas vērā ņemamas vadības pieredzes, bet par satura attīstību atbildīgajai valdes loceklei nav pieredzes mediju darbā, ko pati padome iepriekš atzina par noteikti nepieciešamu," pauda asociācijā.

Jaunā konservatīvā partija paziņojusi, ka Mediju politikas apakškomisijai prasīs anulēt LTV valdes konkursa rezultātus, kā arī aicinās izvērtēt NEPLP darbības likumību, izraugoties LTV valdes locekļus. Savukārt "Jaunā Vienotība" paziņoja, ka NEPLP rīkotajā LTV valdes konkursā saskatāms likuma pārkāpums. Citi politiķi gan norādījuši, ka Saeimai nav tiesību lemt par LTV valdes konkursa rezultātiem.

Aicinājumu pārskatīt konkursa rezultātus pauda arī Latvijas Televīzijas, kā arī televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Nekā personīga" komanda.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu