Ķezbere: Pret nevēlamajiem LTV valdes locekļiem notikusi bezprecedenta "linča tiesa" (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere
NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere Foto: edij

Pret nevēlamajiem jaunieceltajiem Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļiem bija notikusi bezprecedenta "linča tiesa", uzsvēra Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāja Dace Ķezbere.

Ķezbere uzsvēra, ka pēc LTV valdes locekļu iecelšanas notikušais parādīja, ka atsevišķi politiķi ir gatavi iet pāri jebkurai robežai, - kā attiecībā uz likumā noteiktu neatkarīgu institūciju suverēnu lēmumu pieņemšanu, tā arī attiecībā uz sabiedrisko mediju iekšējiem procesiem.

Ķezbere tāpat norādīja, ka "robeža starp politisko varu un mediju varu ir tikusi pārkāpta, pret nevēlamajiem pretendentiem uzsākot bezprecedenta "linča tiesu" un spiedienu uz neatkarīgu iestādi ar vienīgo mērķi - panākt sev vēlamo rezultātu".

» Amatu pamet LTV valdes priekšsēdētājs Giels

» Juhņēviča atsakās no amata LTV valdē

Kā ziņots, par LTV valdes priekšsēdētāju ieceltais Einārs Giels, kurš iepriekš strādāja par mārketinga tirgus datu analītiķi Latvijas farmācijas kompānijā "Olainfarm", nolēmis atteikties no sava amata. No amata atteikusies arī nesen ieceltā LTV valdes locekle digitālās attīstības un satura jautājumos iecelt XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) iepriekš aicinājusi NEPLP atcelt lēmumu par LTV valdes locekļu apstiprināšanu un izsludināt atkārtotu konkursu. LŽA uzskata, ka NEPLP izraudzītie jaunie valdes locekļi pēc būtības neatbilst konkursa nosacījumiem un augstajām amata prasībām.

"Izraudzītajam valdes priekšsēdētājam nav nekādas vērā ņemamas vadības pieredzes, bet par satura attīstību atbildīgajai valdes loceklei nav pieredzes mediju darbā, ko pati padome iepriekš atzina par noteikti nepieciešamu," pauda asociācijā.

Jaunā konservatīvā partija paziņojusi, ka Mediju politikas apakškomisijai prasīs anulēt LTV valdes konkursa rezultātus, kā arī aicinās izvērtēt NEPLP darbības likumību, izraugoties LTV valdes locekļus.

Savukārt "Jaunā Vienotība" paziņoja, ka NEPLP rīkotajā LTV valdes konkursā saskatāms likuma pārkāpums. Citi politiķi gan norādījuši, ka Saeimai nav tiesību lemt par LTV valdes konkursa rezultātiem.

Aicinājumu pārskatīt konkursa rezultātus pauda arī LTV, kā arī televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Nekā personīga" komanda.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu