Pavļuts: NEPLP ir izveidojusies uzticības krīze (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts
Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts Foto: Paula Čurkste/LETA

Patlaban ir izveidojusies uzticības krīze Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP), šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda partiju apvienības "Attīstībai/Par" (AP) viens no līderiem Daniels Pavļuts.

Politiķis uzsvēra, ka krīze sākusies ar Latvijas Televīzijas (LTV) iepriekšējā vadītāja Ivara Beltes negaidīto atlaišanu. Pēc tam šaubas radījis jaunās LTV vadības izraudzīšanās konkursa nolikums un arī vērtēšanas process.

Pavļuts noraidīja no NEPLP nākušos pārmetumus, ka jautājuma risināšanā izdarīts politisks spiediens uz NEPLP un jaunajiem valdes locekļiem. 

Tagad koalīcijā partijas atzinušas, ka situācija ir tāda, kas prasa analīzi un risinājumu, tāpēc nolemts vērsties pie Saeimas Juridiskā dienesta, lai tas iesaka juridiski korektu formu, kā politiķi var vērtēt NEPLP darbu un tās locekļu vai visas padomes atbildību.

Politiķi vienojušies, ka nepieciešams pilnveidot likuma regulējumu, tostarp pieņemt jauno sabiedrisko mediju likumu. 

"Nevaru iedot skaidrus termiņus, bet tie būtu mēneši, nevis gadi," par likuma pieņemšanas laika grafiku izteicās Pavļuts.

Jau tika ziņots, ka 8.aprīlī par atkāpšanos no amatiem paziņoja par LTV valdes priekšsēdētāju ieceltais Einārs Giels un par LTV valdes locekli digitālās attīstības un satura jautājumos izvēlētā Eva Juhņēviča.

Giels un Juhņēviča par atkāpšanos paziņoja pēc tam, kad no žurnālistu un arī politiķu vidus plaši izskanēja šaubas gan par konkursa norisi, gan par kandidātu kompetenci un atbilstību LTV vadīšanai. Kritika lielākoties bija vērsta pret NEPLP, kas tajā saskatīja politisku spiedienu un dēvēja par "linča tiesu".

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu