Medijs: "Sabres" galvenā trenera amatam izskata Maklelanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda galvenā trenera amatam izskata Toda Maklelana kandidatūru, ziņo TSN.

Maklelans esot "Sabres" galvenais kandidāts, taču viņam esot bijušas pārrunas arī ar Losandželosas "Kings" vienību.

51 gadus vecais Maklelans novembrī tika atbrīvots no Edmontonas "Oilers" galvenā trenera amata. Edmontonas vienību viņš vadīja ceturto sezonu, bet pirms tam viņš septiņas sezonas trenēja Sanhosē "Sharks" komandu. Kopā ar "Sharks" viņš sešās sezonās iekļuva izslēgšanas spēlēs, turklāt divreiz tika līdz konferences finālam, bet ar "Oilers" izslēgšanas turnīru sasniedza tikai vienreiz, izstājoties pirmajā kārtā pirms divām sezonām.

Maklelans trenera gaitas sāka deviņdesmitajos gados, kad strādāja Kanādas junioru līgās. Vienu gadu viņš nostrādāja Starptautiskajā Hokeja līgā (IHL), bet no 2001. līdz 2005.gadam četras sezonas vadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Hjūstonas "Areos", ar kuru 2003.gadā izcīnīja Kaldera kausu. Pēc darba AHL viņš kāpa pa karjeras kāpnēm un trīs gadus strādāja par Detroitas "Red Wings" galvenā trenera asistentu, bet 2008.gadā stājās pie "Sharks" stūres.

Jau ziņots, ka svētdien "Sabres" no galvenā trenera amata atbrīvoja Filu Hausliju, kurš Bufalo vienību vadīja divas sezonas.

"Sabres" rudenī vienubrīd bija NHL līdere, bet sezonu ar 76 punktiem 82 spēlēs noslēdza Austrumu konferences 13.vietā, astoto gadu pēc kārtas neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

Girgensons savā sestajā NHL sezonā 72 spēlēs guva piecus vārtus, veica 13 rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -11, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu pēdējo trīs gadu laikā. Viņš NHL 420 spēlēs guvis 49 vārtus un veicis 70 rezultatīvas piespēles.

Pēc šīs sezonas beidzas Girgensona līgums ar "Sabres" un šobrīd nav zināms, vai vienošanās tiks pagarināta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu