Tallinas lidosta - vērienīgu pārmaiņu gaidās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tallinas lidostā līdz 2035. gadam plānots palielināt pasažieru termināļa apkalpošanas jaudu līdz astoņiem miljoniem pasažieru gadā. Uzņēmums paredz, ka līdz tam mirklim pasažieru skaits palielināsies vismaz par sešiem miljoniem, vēsta "Postimees".

"Pēdējo piecu gadu laikā pasažieru skaits ir audzis gandrīz uz pusi. Kopumā līdz 2018. gada beigām skaits sasniedzis jau trīs miljonus pasažieru," sacījis Tallinas lidostas valdes loceklis un finanšu direktors Annelis Turkins.

Pašreizējais pasažieru termināls ir paredzēts 2,6 miljoniem pasažieriem gadā.

Turkins teicis, ka līdz 2030. gadam Tallinas lidosta plāno dubultot jaudu, lai varētu apkalpot līdz pieciem miljoniem pasažieru gadā.

"Ja mēs vēlamies palikt Eiropas labākā lidosta, mums ir jānodrošina ne tikai ērtības, bet arī atbilstošs lidmašīnu skrejceļu platums, kas garantēs savlaicīgus reisus," teicis Tallinas lidostas priekšsēdētājs Pirets Murks-Dubojs.

Lai 2035. gadā pasažieru termināls varētu apkalpot astoņus miljonus pasažieru, ir jāpalielina arī lidostas teritorija.

Proti, no pašreizējiem 34 000 kvadrātmetriem plānots paplašināties vairāk nekā uz pusi - 85 000 kvadrātmetriem.

"Jau šogad tiek sākti remontdarbi pie kritiskākajiem punktiem - robežkontrole, bagāžas apstrādes zona un gaidīšanas zona. Kopā ar Policijas un robežsardzes padomi tiek paplašinātas visas drošības pārbaudes zonas," sacījis Tallinas lidostas valdes loceklis Einārs Bambus.

Rekonstrukcija tiks sākta ar termināla teritorijas palielināšanu līdz 45 000 kvadrātmetriem, tad 2020. gadā plānots teritoriju palielināt jau līdz 58 000 kvadrātmetriem. Nolaišanās zonām līdz 2022. gadam jābūt jau 16, bet divus gadus vēlāk jau 21.

Ja lidostā šobrīd ir 17 lidmašīnas, tad 2024. gadā plānots, ka būs jau 31 lidmašīna.

Būvdarbus plānots veikt pakāpeniski. Tuvākajos mēnešos Tallinas lidosta iesniegs lūgumu Tallinas domei sākt detalizētu plānošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu